:

:

TV Most

clock

Mart 30, 2022   10:50

0

123

Ruske snage uništile dva ukrajinska skladišta naoružanja

Ruska vojska uništila je operativno-taktičkim raketnim sistemom „Iskander“ dva velika skladišta ukrajinskog raketno-artiljerijskog naoružanja u selu Kamenka u Donjeckoj oblasti, izjavio je danas na redovnom brifingu portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

On je rekao i da su visokopreciznim raketama vazdušnog lansiranja uništena velika skladišta goriva u rejonima Starokonstantinov i Hmeljnicki, odakle se gorivo isporučivalo za oklopna vozila ukrajinskih trupa u Donbasu.

Konašenkov je istakao da je ruski vojni avion u vazdišnom boju oborio avion Su-24 Oružanih snaga Ukrajine u Rovnjenskoj oblasti, u blizini ukrajinsko-beloruske granice.

Prema njegovim rečima, ruski PVO sistemi su tokom proteklog dana uništili 10 ukrajinskih bespilotnih letelica u oblastima naselja Izjum, Nova Kahovka, Donjeck, Nikolajev, Berđansk, Gorlovka, Lugansk i Rubežno, prenosi Sputnjik.

Dodao je da su ruske trupe su uništile 64 vojna objekta u Ukrajini, uključujući štab snaga za specijalne operacije u Nikolajevskoj oblasti.

On tvrdi da je Kijev koristio sinagogu u ukrajinskom gradu Umanj "za smeštaj nacista i njihovog oružja".

„Na fotografijama snimljenim 21. marta, odnosno dan posle govora ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog u Knesetu, zabeleženo je formiranje dve kolone sa nacionalistima na teritoriji sinagoge... Imovinu, oružje i municiju koja se čuvala u zgradi sinagoge nacionalisti su prvo utovarili u kamione, a zatim prerušili u vreće sa građevinskim otpadom“, precizirao je Konašenkov.

On je podsetio da je prethodnog dana predsednik Ukrajine govorio o napadima Rusije na grad Umanj u Čerkaskoj oblasti.

Izvor: T a n j u g

UkrajinaRusijaeksplozije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva