:

:

TV Most

clock

Mart 26, 2024   11:23

0

52

Ruski istražitelji u Tadžikistanu ispituju porodice terorista iz "Krokus siti hola"

Ruski istražitelji bili su u Tadžikistanu, kako bi ispitali porodice četvorice muškaraca koji stoje iza terorističkog napada na tržni centar u Moskvi, javlja Rojters.

Tri tadžikistanska bezbednosna izvora rekla su za Rojters da su ruski istražitelji ispitivali porodice osumnjičenih za napad na “Krokus siti hol” u Moskvi, u kojem je 139 osoba ubijeno, a oko 180 je povređeno.

Izvori, koji nisu bili ovlašćeni da daju informacije o ovom slučaju, kažu da su tadžikistanski bezbednosni zvaničnici u prestonicu Dušanbe doveli porodice osumnjičenih iz različitih delova ove zemlje.

Protiv četvorice napadača podignuta je optužnica u Rusiji, gde im preti doživotna kazna zatvora zbog terorističkog napada.

Uhapšen osumnjičeni da je izdavao stan napadačima na "Krokus siti hol"

Uhapšen je i osmi osumnjičeni u vezi sa napadom na "Krokus siti hol", Ališer Kasimov. On je osumnjičen da je izdavao stan teroristima. Za to vreme, ruski istražitelji bili su u Tadžikistanu, kako bi ispitali porodice četvorice muškaraca koji su glavni osumnjičeni za napad na tržni centar u Moskvi, javlja Rojters.

Ruska policija je uhapsila Ališera Kasimova, ruskog državljanina poregklom iz Kirgizije i osmog osumnjičenog u slučaju terorističkog napada na “Krokus siti hol” u Moskvi.

Na pitanje da li razume optužbu, Kasimov je naveo da je jednostavno izdao stan i da nije znao da skriva buduće teroriste.

Ovo je prva osoba uključena u slučaj, čijem ročištu su prisustvovali rođaci – majka, brat i stric.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva