:

:

TV Most

clock

Decembar 14, 2021   13:57

0

109

Ružić: Cilj je da u Srbiji studira što više stranih studenata

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić predstavio je danas na „Ekspo 2020 Dubai” mogućnosti za studiranje stranih studenata u Srbiji kroz programe „Studiraj u Srbiji“ i „Svet u Srbiji“.

„Naš cilj je da u Srbiju privučemo što veći broj stranih studenta“, rekao je ministar i dodao da je Srbija prepoznata na globalnom nivou kao zemlja sa kvalitetnim visokoškolskim ustanovama.

On je istakao je internacionalizacija visokog obrazovanja u Srbiji jedan od prioriteta Strategije razvoja obrazovanja do 2030. godine.

„Prema poslednjim podacima, na visokoškolske ustanove u Srbiji upisano je više od 10.000 stranih studenata. Naš strateški cilj je da ovaj broj povećamo privlačenjem studenata iz celog sveta, a ne samo iz regiona“, rekao je Ružić.

On je naveo i da je odobren novi javni poziv za narednu školsku godinu za dodelu 200 stipendija za program „Svet u Srbiji”.

„Na ovaj način omogućavamo stranim studentima da u Srbiji steknu akademska znanja, koja bi mogli da primene u svojim zeml?ama. Cilj projekta je da promoviše kulturu, tradiciju i visoko obrazovanje“, rekao je ministar.

On je istakao da će Ministarstvo prosvete nastaviti da sprovodi i inicijativu „Studiraj u Srbiji" kako bi povećalo broj stranih studenata na našim visokoškolskim ustanovama.

Izvor: Танјуг

RužićEXPO 2020studije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva