:

:

TV Most

clock

Januar 28, 2024   17:37

0

81

SAD: Naša politika prodaje oružja Izraelu ostaje nepromenjena

Bela kuća je saopštila danas da nema promene u američkoj politici prema Izraelu, nakon što je En-Bi-Si njuz objavio da SAD razmatraju da koriste prodaju oružja Izraelu kao "polugu" da ubedi izraelsku vladu da smanji vojne operacije u Pojasu Gaze.

"Izrael ima pravo i obavezu da se brani od Hamasovih pretnji, dok se pritom pridržava međunarodnog humanitarnog zakona i zaštite civilnih života, i mi ostajemo posvećeni podršci Izraelu u borbi protiv Hamasa. Tako smo radili od 7. oktobra, i tako ćemo nastaviti. Nije bilo promene u našoj politici", rekao je portparol Bele kuće.

En-Bi-Si njuz je ranije u toku dana objavio da je, na direktivu Bele kuće, Pentagon razmatrao koje oružje je tražio Izrael, kako bi taj adut mogao da se iskoristi kao poluga, preneo je Rojters.

U izveštaju američke medijske mreže se navodi da SAD razmišljaju o usporavanju ili pauziranju u isporukama oružja, u nadi da će to naterati Izrael da otvori humanitarne koridore, putem kojim bi se pružila veća pomoć palestinskim civilima.

Izvor: T a n j u g; Foto: AP

SADIzraelprodaja oružja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva