:

:

TV Most

clock

Februar 15, 2015   12:05

0

115

Sarađivati sa Hrvatskom u rešavanju svih pitanja

Pupovac je novinarima posle sastanka predstavnika Srba u Hrvatskoj sa srpskim premijerom rekao da je njegova poseta i prisustvo na inauguraciji hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović značajan korak ka ostvarivanju prava Srba.

Kako je Pupovac rekao, razgovaralo se o pitanjima nestalih, suđenjima za ratne zločine, kao i o kulturnom blagu i unapređenju rada institucija Srba u Hrvatskoj.

“Posebno smo razgovarali o otklanjanju strahova kod Srba u Hrvatskoj I jačanju osećaja identiteta”, kazao je Pupovac.

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije rekao je da je Vučićeva poseta Zagrebu veoma značajna, jer otvara mogućnost za novu stranicu i uspostavljanje direktnih odnosa između Beograda i Zagreba, što znači i hvatanje u koštac sa svim otvorenim pitanjima.

“Ne postoji niko ko je dobronarmeran u Hrvatskoj i u Srbiji, a da ne vidi ovu posetu kao mogućnost za novu stranicu u uspostavljanju odnosa dve zemlje”, rekao je mitropolit.

To je, naveo je, za Srbe u Hrvatskoj istinsko ohrabrenje i otvaranje perspektive za normalniji zivot i integraciju u pravom smislu te reči, za sve građane Hrvatske koji su po nacionalnosti Srbi, a po veroispovesti pravoslavni hrišćani. Sastankom sa predstavnicima Srba, Vučić je večeras završio posetu Zagrebu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva