:

:

TV Most

clock

Februar 05, 2024   20:21

0

169

Šarković o upadu kosovske policije u PO Klina: Ispitivali su nas satima

Božidar Šarković, poverenik Komesarijata za izbeglice Republike Srbije u opštini Klina i predstavnik Srpske liste, ispričao je za Večernje novosti kako je izgledala akcija kosovske policije i upad u prostorije Privremenog organa opštine Klina koji se nalaze u selu Vidanje.

 

"Više od trideset naoružanih pripadnika kosovske policije upalo je u petak u deset sati u prostorije Privremenog organa opštine Klina koje se nalaze u selu Vidanje u privatnom objektu. Bila je opkoljena i čitava kuća, a ispred su bili kamion kao i cisterna jer su možda računali da može doći do požara. Prvo su nam oduzeli mobilne telefone pa nas potom detaljno pretresli, pitali da li imamo oružje, a potom je usledio pretres fioka, ormana, torbi, džepova i svega... Oduzeli su nam sve što smo imali, a meni su oduzeli čak i zahvalnicu koju sam dobio od dece iz ovdašnje škole. Nakon toga su nas odveli u zgradu policije u Klini gde su nas ispitivalivi satima", navodi Šarković.

Kaže da su u prostoriji bili Vesna Pešić, predsednica Privremenog organa, sekretar Ivan Popović i član Mladen Šarković. Pitali su ih imaju li oružje i na njihov negativan odgovor usledio je pretres, a potom i odvođenje u policijsku stanicu.

"Iako su ostali inspektori tokom saslušanja u policijskoj stanici moram reći zaista bili korektni, jedan inpektor u civilu me je baš verbalno maltretirao. Pitao me je ko me plaća, a ja sam odgovorio Republika Srbija, na šta je on kazao da ne mogu više tu da radim jer je tu 'Republika Kosovo'. Ja sam mu odgovorio da je to za njega, ali da za mene nije", priseća se Šarković.

Budući da je dotični inspektor nastavio sa neprijatnostima, jedan kolega i koleginica inspektori su mu naredili da napusti prostoriju što je on i učinio, dodaje Šarković koji napominje da su u stanici policije u Klini dobili advokate po službenoj dužnosti koji govore sprski jezik i da su im posle višesatnog ispitivanja kazali da će protiv njih biti podnete prijave "zbog falsifikovanja dokumenata".

Ističe da su Popovića i Mladena Šarkovića pustili sa saslušanja ranije, njega posle gotovo četiri sata, a da su najduže, oko pet sati saslušavali predsednicu PO Vesnu Pešić.

"Osim opštinske dokumentacije i čitavog inventara koji su zaplenili i odneli kamionom koji je bio ispred zgrade, odneli su nam i slike sa zida, kalendare, rokovnike, čak i tri džaka brašna, neke konzerve iz frižidera, meso, jogurt, piće apsolunto sve što se nalazilo u kući u kojoj je smešten PO", pojašnjava Božidar Šarković i napominje da su im oduzete čak i telefonske kartice.

Izvor: Kosovo Onlajn

KlinaKosovska policija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva