:

:

TV Most

clock

Septembar 13, 2022   11:24

0

1236

Saša i Nemanja Mitrović oporavljaju se u KBC Kosovska Mitrovica

Sašu i Nemanju Mitrovića, oca i sina iz Babinog Mosta kod Obilića, nožem je sinoć napao Albanac i naneo im teške telesne povrede, oni životno nisu ugroženi, kako kažu u KBC Kosovska Mitrovica.

Tokom napada Nemanja (18) je nožem uboden u vrat, a isti Albanac povredio je i njegovog oca Sašu koji je pokušavao da odbrani sina.

Saša Mitrović kaže da se napad na njega i njegovog sina dogodio sinoć nedaleko od njihove kuće. Tu se, kako kaže, okupilo nekoliko mlađih Albanaca iz sela koji su čekali njegovog sina Nemanju da izađe.

Pošto je izašao najpre su ga gađali pikavcem od cigarete, a zatim i napali. Saša kaže da su tokom jučerašnjeg dana dobili pretnje od istog Albanca.

"Pozvao sam mu oca i rekao da njegov sin preti mom detetu. Otac je došao kod nas i preneo nam da ne brinemo i da neće ništa da se dogodi. Počeo je mrak i eto njih ponovo. I nije to prvi put“, istakao je Saša Mitrović za RTS.

Mitrovićima je ukazana lekarska pomoć u bolnici u Prištini, gde su im ušivene rane i konstatovane druge povrede.

Mitrovići su tokom noći prebačeni u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, gde su zadržani radi praćenja njihovog zdravstvenog stanja.

Lekari iz KBC su izjavili da je Nemanja uboden u predelu vrata što jasno ukazuje da je reč o pokušaju ubistva.

Doktor Ljubiša Milošević, dežurni hirurg na kliničkom odeljenju u Kosovskoj Mitrovici utvrdio je tokom pregleda da su rane načinjene nožem i da se radi o teškim povredama, s obzirom da je Nemanji probijena pleura.

Otac je zadobio povrede od uboda nožem u levoj polovini grudnog koša, koje nisu narušile integritet plućne maramice, rane su površne.

Direktor KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek kaže da je stanje dvojice povređenih Srba iz Babinog mosta, oca i sina Saše i Nemanje Mitrovića, trenutno stabilno.

Predstavnik sela Babin Most Goran Dančetović kazao je da su meštani uznemireni zbog napada na Nemanju i Sašu Mitrovića, dodajući da je ovo najozbiljniji incident koji se desio u selu od ubistva Milutina Trajkovića 2000. godine.

Dančetović kaže da ne zna koji je ovo napad na Srbe u selu, ali i da napade vrši jedna ista grupa mladića.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva