:

:

TV Most

Foto: Rojters

clock

Avgust 30, 2021   21:57

0

36

SB UN usvojio rezoluciju o Avganistanu, Rusija i Kina uzdržane od glasanja

Savet bezbednosti UN usvojio je rezoluciju Velike Britanije, Francuske i Amerike koja poziva pokret „Taliban“ (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) da ispunjava svoje obaveze osiguravanja slobodnog i bezbednog napuštanja Avganistana za strance i Avganistance, prenosiSputnjik.

Za rezoluciju je glasalo 13 država, dok su Rusija i Kina bile uzdržane.

SB UN najoštrije osuđuje napade u blizini aerodroma u Kabulu 26. avgusta, kao i „Taliban“.
U rezoluciji se ističe da SB UN uzima u obzir saopštenje talibana od 27. avgusta u kojem su se obavezali da Avganistanci mogu da putuju u inostranstvo, da napuste Avganistan kad god požele, preko bilo kojeg graničnog prelaza, i vazdušnog i kopnenog, uključujući i preko ponovo otvorenog i bezbednog aerodroma u Kabulu, kao i da ih niko neće sprečavati da idu.

Savet bezbednosti „očekuje da se talibani pridržavaju tih i svih drugih obaveza, uključujući bezbedan, pouzdan i regulisan odlazak Avganistanaca i svih drugih građana iz Avganistana“, navodi se u rezoluciji.

Istovremeno, ovo telo zahteva da avganistanska teritorija ne bude korišćena za pretnje ili napade bilo koje zemlje, niti za skrivanje ili obučavanje terorista, kao ni za planiranje ili finansiranje terorističkih napada, saopšteno je u dokumentu.

U rezoluciji SB UN ponavlja značaj borbe protiv terorizma u Avganistanu, uključujući protiv pojedinaca i organizacije koji su uključeni na sankcione spiskove u skladu sa rezolucijom 1267 (1999) i ističe odgovarajuće obaveze talibana u tom pogledu.

Izvor: Sputnik.rs

SB UNRezolucija o Avganistanu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?