:

:

TV Most

clock

Septembar 24, 2023   13:36

0

133

Šef misije OEBS-a u Prištini i zapadni ambasadori osudili napad na kosovsku policiju

Ambasadori Nemačke, Francuske i Italije, kao i šef misije OEBS-a u Prištini osudili su danas napad na kosovsku policiju i izrazili saučešće porodici ubijenog policajca.

"Počinioci ovog smrtonosnog napada na pripadnike reda kosovske policije moraju da budu izvedeni pred lice pravde. Vladavina prava treba da se sprovodi na Kosovu", naveo je šef misije OEBS-a na KiM Majkl Devenport na društvenoj mreži X (Tviter).

Ambasador Nemačke u Prištini Jurn Rode takođe je naveo da odgovorni moraju da budu izvedeni pred lice pravde.

"Mir mora da bude uspostavljen, a dijalog, koji je u interesu svih, mora da se nastavi", napisao je Rode.

Francuski ambasador u Prištini Olivije Gero poručio je da je napad na kosovsku policiju neprihvatljiv.

"Moje misli su sa žrtvama i njihovim porodicama. Počinioci ovog napada moraju biti uhapšeni i izvedeni pred lice pravde", naveo je Gero na društvenoj mreži X (Tviter).

Iz ambasade Italije su naveli da ambasador Antonelo de Riju najoštrije osuđuje "napade na kosovsku policiju i izražava najdublje saučešće najbližima preminulog policajca tokom obavljanja dužnosti". 

"Odgovorni za akciju ubistva moraju biti izvedeni pred lice pravde", navodi se u saopštenju na društvenoj mreži X (Tviter).

Kosovska policija saopštila je da je na ulazu u selo Banjska kod Leposavića rano jutros u 2.34 došlo do incidenta i da je jedan policajac tom prilikom ubijen, a drugi ranjen.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

KiMDevenportBanjskapucnjavakosovska policija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva