:

:

TV Most

clock

Septembar 12, 2023   14:13

0

80

Sekulić: Nad Srbima na Kosovu se vrši politički i ekonomski pritisak

Uporedo sa političkim, nad Srbima na Kosovu sada se vrši i ekonomski pritisak, poručuje za Kosovo onlajn Saša Sekulić iz Asocijacije srpskih privrednika u Gračanici, povodom najave Poreske uprave Kosova da će kažnjavati firme sa severa koje se ne budu registrovale u kosovskom sistemu.

Sekulić ističe da se pritisak koji se vršio na Srbe na jugu Kosova sada prenosi na sever, kao i da se mora naći neko rešenje za privrednike na severu, nakon najave Poreske uprave da će biti kažnjavane firme.

"Pritisak postoji, mora se naći neko rešenje za privrednike sa severa.To je u početku bilo i ovde sa nama, mi smo morali da se preregistrujemo i da registrujemo naše firme u kosovskom biznisu, da li će to biti mogućnost i neko rešenje na severu, ostaje da se vidi“, rekao je Sekulić.


On je izrazio nadu da će se o ovoj temi govoriti na sastanku u Briselu na najvišem nivou koji je zakazan za 14. septembar i upozorio da se Srbi na Kosovu, pored političkog, sad suočavaju se ekonomsim, ali i pritiscima druge vrste.

"Postoji svakakav vid pritisaka, postoji vid i političkog i ekonomskog pritiska. Postoji čak i kulturni, i sportski pritisak, kada se sportskim ekipama zabranjuje ulazak da bi odigrali koju utakmicu. Mi imamo i pritisak, koji moram da pomenem, pored zabrane srpske robe, to je zabrana primanja pošiljki, paketa, nedolazak štampe u srpskim sredinama, sve su to pritisci koji traju decenijama, a posebno su intenzivirani u poslednjih godinu dana“, rekao je Sekulić.

On navodi da ga ne iznenađuje izostanak oštrije reakcija od strane međunarodne zajednice, jer su, kako ističe, oni "tvorci svega ovoga“.

Izvor: Kosovo online; Foto; Kosovo online

KiMSaša SekulićAsocijacija srpskih privrednika
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva