:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Septembar 03, 2022   18:50

0

159

Selaković i Pahor na Sajmu vina: Srbija ima kvalitetna vina

Predsednik Slovenije Borut Pahor danas je, tokom boravka u Beogradu, posetio i prvi Međunarodni sajam vina "Vinska vizija Otvorenog Balkana", a sa vinskom proizvodnjom u Srbiji upoznao ga je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, koji je istakao da je Srbija mala zemlja i ne može da računa na kvantitet, ali da zato ima itekako kvalitetna vina.

Selaković je objasnio svom gostu na Sajmu da se srpska vina prave od autentičnih domaćih sorti i istakao da država stimuliše male proizvođače i ulaže u vinsku industriju, kako bi se unapredio vinski sektor u zemlji.

Nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandom Vučićem, Pahor je sa delegacijom iz Slovenije obišao sajam, a kroz "Vinsku viziju Otvorenog Balkana", pored ministra Selakovića vodio ga je i domaćin sajma, predsednik Udruženja vinara i vinogradara Stevan Rajta, koji im je govorio o konceptu sajma i specifičnostima izloženih vina.

Selaković i Pahor prvo su obišli Halu 1, koja je tematski osmišljena kao vinograd, a potom se uputili ka štandovima slovenačkih izlagača.

I dok su ambasador Slovenije u Srbiji Damjan Bergant i ministar Selaković odlučili da probaju jedno od belih vina, proizvođača Evino, Pahor je zadovoljno slušao priču o vinu svojih sunarodnika.

Potom su se gosti sajma zaustavili na štandu vinarije "Sto žena", a slovenački predsednik izrazio je želju da se slika sa predstavnicama vinarije.

"Možemo li da se slikamo, da mogu posle da kažem - bio sam u Srbiji sa 100 žena", našalio se Pahor, a ljubazni domaćini su mu ispunili želju.

Selaković je probao i slovenačko vino Koper, uz ocenu da je odličnog ukusa.

Takođe, zvaničnici su se zaustavili i na štandu izlagača iz Nemačke, a potom su posetili i štand vinarije Đoković.

Izvor: T a n j u g

Borut PahorNikola SelakovićSajam vinaBeograd

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva