:

:

TV Most

clock

Jul 17, 2022   11:41

0

174

Selaković: Zastrašujuća odluka hrvatskih vlasti, Vlada Srbije će doneti odluku o protivmerama

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković rekao je povodom odluke hrvatskih vlasti da zabrane posetu predsedniku Aleksandru Vučiću da je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, uputilo notu Ambasadi Hrvatske u Beogradu, koju je otpravnica poslova odbila da primi. Ministar je ocenio da je ovo zastrašujuća odluka hrvatske vlade i da će Vlada Srbije doneti odluku o protivmerama koje će biti uvedene.

Ministar Selaković rekao je na konferenciji za novinare povodom zabrane hrvatskih vlasti predsedniku Vučiću da poseti Jasenovac da je Ambasadi Republke Srbije u Hrvatskoj dostavljena nota pre dva dana Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske.

"Prilikom planiranja svih poseta stranih dužnosnika vreme, priroda i program poseta trebaju biti predmet službene komunikacije i dogovora dve strana. S obzirom da hrvatska strana nije informisana o nameri mogućih poseta Republici Hrvatskoj je neprihvatljiva", pročitao je Selaković deo note hrvatskog ministarstva.  

"Ministarstvo vannjskih poslova Hrvatske ukazuje da posete visokog predstavnika strane države spomen području Jasenovac ne može biti privatnog karaktera", pročitao je Selaković notu koja je dostavljena srpskoj ambasadi u Zagrebu. 

Premijerka Ana Brnabić ocenila je da je prvorazredni skandal odluka hrvatske vlade da zabrani predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću privatnu posetu Jasenovcu.

Brnabićeva je rekla da je zabrana Vučiću da poseti Jasenovac isto kao kada biste predsedniku Izraela zabranili posetu Aušvicu. 

Izvor: RTS; Foto: T a n j u g

SelakovićVučićHrvatskazabranaJasenovac
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva