:

:

TV Most

clock

Avgust 15, 2023   19:55

0

146

Severna Makedonija: Pokrenut postupak protiv predsednika opština Čair i Tetovo

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije je danas nadležnim osnovnim sudovima podnelo zahteve za pokretanje prekršajnog postupka protiv predsednika opština Čair i Tetovo V.G. i B.K.

Prijava je podneta zbog kršenja odredbi Zakona o upotrebi grba, zastave i himne Republike Severne Makedonije, prilikom posete premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija tim opštinama. 

"Tokom zvanične posete kosovske delegacije našoj zemlji, koju je predvodio predsednik Vlade Republike Kosovo Aljbin Kurti, tokom prijema organizovanog 11. avgusta 2023. godine u ulici 'Ferida Muratija' u Skoplju i na Gradskom trgu u Tetovu nije preduzeto ništa po Zakonu o upotrebi grba, zastave i himne Republike Severne Makedonije", navodi se u saopštenju policije, prenosi portal A1on.

Kako se ističe, tokom skupova organizovanih tim povodom nije pevana državna himna i nije istaknuta državna zastava Severne Makedonije, čime je učinjen prekršaj iz člana 30. istog zakona. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kaže se u saopštenju, nastavlja potragu za osobom koja je na jednoj od demonstracija mahala zastavom tzv "Velike Albanije" i protiv njega će biti podneta krivična prijava.

Izvor: T a n j u g

Severna MakedonijaTetovo SkopljeAljbin Kurti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva