Si: Oslonićemo se na stanovništvo u borbi protiv koronavirusa

:

:

TV Most

Foto: Rojters

clock

Januar 28, 2020   9:43

0

70

Si: Oslonićemo se na stanovništvo u borbi protiv koronavirusa

Kineski predsednik Si Đinping u ponedeljak je dao važna uputstva o radu na suzbijanju i kontroli epidemije koronavirusa, obećavši da će se osloniti na stanovništvo u borbi protiv tog virusa.

Si je naglasio da partijski odbori i vlade na svim nivoima moraju u potpunosti da se mobilišu, raspoređuju i ojačaju svoj rad u skladu sa odlukama i aranžmanima Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, koji daju glavni prioritet čuvanju života i zdravlja ljudi.

Si, koji je i generalni sekretar Centralnog komiteta KPK i predsedavajući Centralne vojne komisije, izneo je napomene u uputstvu partijskim organizacijama, članovima i zvaničnicima, tražeći od njih da ujedine narod u odlucnoj primeni odluka i aranžmana Centralnog komiteta KPK, prenosi Kineski radio na srpskom.

Si je zatražio da se učvrsti samopouzdanje, da svi ostanu ujedinjeni i preduzmu naučne i usmerene mere u sprečavanju i kontroli epidemije kako bi dozvolili da partijska zastava "leti visoko na liniji bojišta".

Partijski odbori na svim nivoima trebalo bi da donesu naučne i tačne presude o epidemiološkoj situaciji, rekao je Si, zahtevajući jedinstvo u rukovođenju, komandi i akcijama u prevenciji i kontroli rada.

Predsednik je zamolio zvaničnike partijske organizacije, posebno rukovodioce, da uvek budu na poslu i preuzmu svoje odgovornosti za upravljanje.

"Stranački zvanicnici biće testirani u ovoj napornoj borbi“, zaključio je Si.

Izvor: T a n j u g

Si ĐinpingKinakoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva