:

:

TV Most

clock

Jun 13, 2019   12:59

0

259

Šilovo:Maturantima predstavljeni uslovi studiranja na PU

Rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici prof.dr Zdravko Vitošević predstavio je danas uslove i prednosti studiranja u ovoj visokoškolskoj ustanovi učenicima završnih razreda i profesorima Gimnazije u Šilovu.

Okupljene maturante Vitošević je  podsetio da prištinski univerzitet ove godine slavi vredan jubilej – 50 godina od osnivanja, tokom kojih su ostvareni značajni rezultati na polju pedagoškog i naučnog rada.

“Na 10 naših fakulteta uči se iz pet naučnih oblasti. Pored medicine i umetnosti, studenti pohađaju i Fakultet tehničkih nauka, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje i Filozofski fakultet”, rekao je Vitošević i najavio pogodnosti studiranja u Mitrovici, kao što su besplatan upis i prevoz za studente sa Kosova i Metohije (KiM).  

Najavio je da će direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić pokloniti svim studentima po lab top računar u narednoj školskoj godini.

“Svi oni koji se odluče da stanuju u studentskim domovima imaće po pristupačnim cenama za samo 1,800 dinara mesečno smeštaj i tri obroka dnevno u studentskim menzama, gde se dnevno priprema hrana za pet hiljada studenata”, istakao je Vitošević.

Posebno je pohvalio studente iz Kosovskog Pomoravlja na radu i zalaganju tokom studija, što se ponavlja iz generaije u generaciju. 

Rektor prištinskog univerziteta čestitao je nastavnicima i učenicima u Šilovu njihov veliki jubilej jer sledeće godine obeležavaju punih stotinu godina od osnivanja Gimnazije u Gnjilanu.

Izvor: RTV Puls

ŠilovomaturantiPU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva