:

:

TV Most

clock

Avgust 27, 2022   19:53

0

130

Simić: Dogovor sa Prištinom je uspeh srpske diplomatije i Vučića

Funkcioner Srpske liste Igor Simić izjavio je da dogovor Beograda i Prištine o ličnim kartama na KiM uspeh srpske diplomatije, ali da nema mesta euforiji i da isti princip treba da se primeni i kada je u pitanju problem registarskih tablica.

"Ovo što smo danas videli je uspeh srpske diplomatije u smislu borbe predsednika Srbije Aleksandra Vučića za srpski narod na prostorima Kosova i Metohije, posebno u opštinama na severu", rekao je Simić za Pink.

Naglasio je da je ukidanje ulazno-izlaznih dokumenata samo jedan korak ka normalizaciji života Srba na KiM, ali da je neophodno i da se reši pitanje registarskih tablica, kao i svi problemi koji se očekuju u narednom periodu.

"Nema mesta euforiji ovo je samo dobar korak u pravom smeru, ali Srbi na KiM očekuju da se isti princip primeni i kada je u pitanju dogovor o registarskim oznakama", rekao je Simić.

Poručio je da Srbi na KiM nisu spremnu da se odreknu srpskih dokumenata, niti su spremni da bilo ko istisne prisustvo države Srbije na tim prostorima.

"Bez države Srbije nema Srba na KiM", zaključio je Simić.

Izvor: T a n j u g

KiMIgor Simićdijalog Beograda i Prištinedogovordokumenta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva