:

:

TV Most

Foto: Sputnjik

clock

Jul 21, 2023   16:50

0

77

Skupština: Obustavlja se rad Anketnog odbora za ispitivanje masovnih ubistava

Nakon apela roditelja dece stradale u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", Narodna skupština Republike Srbije odlučila je da obustavi dalje postupanje i rad Anketnog odbora za utvrđivanje okolnosti masovnih ubistava iz maja ove godine.

Narodna skupština Republike Srbije saopštila je da je danas primila molbu porodica nastradalih u tragediji koja se dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar“ i njihovih punomoćnika, kojom se od Skupštine i narodnih poslanika traži da se obustavi bilo kakvo postupanje i rad Anketnog odbora, dok se ne okonča krivični postupak pred tužilaštvom i pred sudom.

Uvažavajući sve razloge navedene u ovoj molbi, i u skladu sa stavovima poslaničkih grupa, Narodna skupština Republike Srbije prihvata ovu molbu i obustavlja dalje postupanje i rad Anketnog odbora, navodi se u saopštenju.

Porodice su u molbi jednoglasno izrazile bojazan da bi rad Anketnog odbora u ovom trenutku mogao da ugrozi dalje neometano vođenje tužilačke istrage i krivičnog postupka.

Kako činjenice i dokazi od značaja za postupak ne bi mogli da izađu u javnost pre početka suđenja, apelovali su na Narodnu skupštinu i sve narodne poslanike da zastanu sa bilo kakvim postupanjem i radnjama Anketnog odbora dok se ne okonča krivični postupak pred tužilaštvom i sudom.

U molbi se posebno ukazuje na veoma osetljivu fazu u kojoj se ovaj postupak nalazi i mogućnost da dokazi u eventualnom budućem sudskom postupku budu ugroženi.

Izvor: RTS

Anketno odbormasovna ubistvaOŠ Vladislav RibnikarSkupština
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva