:

:

TV Most

clock

Novembar 05, 2023   17:45

0

118

SL: Formiranje dodatnih oružanih formacija odraz je želje da se problemi rešavaju militarizacijom prostora

I pored jasnih poziva iz međunarodne zajednice da se zaustavi dalja eskalacija, a Priština započne sa deeskalacijom i formiranjem Zajednice srpskih opština, Aljbin Kurti je danas dao izjavu da ga niko neće zaustaviti ni na severu ni na jugu a da će u tu namenu sledeće godine angažovati još 500 policajaca i 600 pripadnika KBS, što je očigledna pretnja Srbima i na severu i na jugu Kosova i Metohije, saopštila je Srpska lista. 

 

"Formiranje dodatnih jednonacionalnih oružanih formacija u ovakvom trenutku odraz je očigledne želje da se umesto dijalogom problemi rešavaju militarizacijom ovog prostora i oružanim formacijama", navela je Srpska lista.

Kako se dodaje u saopštenju, težina ove pretnje je još veća jer je Aljbin Kurti u prethodnom periodu izjavio da polovinu Srba treba proterati, a polovinu uhapsiti, kao i da će Srbi platiti i patiti, a onda su Srbi bili prebijani, hapšeni, ugnjetavani a svet je to nemo posmatrao. 

"Zato pozivamo međunarodne aktere da podignu glas i spreče Kurtijeve planove koji bi svojim ostvarenjem značio progon srpskog naroda sa svojih vekovnih ognjišta i stvaranje policijske države u pokušaju", zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Srpska lista
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva