:

:

TV Most

clock

April 11, 2023   18:54

0

140

SL: Hovenijer umanjuje odgovornost onih koji su prolili srpsku krv

Povodom izjave američkog ambasadora u Prištini Džefrija Hovenijera da je zabrinut zbog prvobitnog poricanja kosovske policije u umešanost u sinoćnje ranjavanje Milana Jovanovića, Srpska lista je saopštila da umesto da osudi pokušaj ubistva, ambasador je zabrinut, kao  i da ovo nije prvi slučaj u kojem se relativizuje napad na Srbe i umanjuje odgovornost zločinaca.

 

"Srpska lista i srpski narod na Kosovu i Metohiji su duboko zabrinuti što je ambasador SAD u Prištini gospodin Hovenijer zabrinut. Umesto da jasno osudi pokušaj ubistva Milana Jovanovića prošle noći na nelegalnom punktu Kurtijevih parapolicijskih jedinica na Bistričkom mostu, on je zabrinut!?

Tek nakon što je Srpska lista reagovala i ukazala da je Milan Jovanović žrtva oružanog napada od strane Kurtijevih specijalaca koji se nelegalno nalaze na severu Kosova i Metohije, kasno popodne se oglasio zabrinuti gospodin Hovenijer i uputio ovu sramnu izjavu kojom umanjuje odgovornost onih koji su prolili srpsku krv, čime je zabrinuti ambasador izazvao zabrinutost čitavog srpskog naroda, posebno jer on radi na normalizaciji situacije.

Šta više, ovo nije prvi slučaj u kome se relativizuje napad na Srbe, i umanjuje odgovornost zločinaca.

Podsećanja radi, zbog izgorelog automobila za šta nije utvrđena ničija odgovornost, reagovale su sve ambasade Kvinte, međunarodne misije i organizacije, a neki ambasadori čak prozivali Srpsku listu, a kada se po treći put puca u Srbina, civila, sinoć čak i na oca troje dece nema osuda od strane ambasadora kvinte niti zahteva da se prestane sa napadima na nedužne srpske građane.

Ovakvim delovanjem svim našim građanima je jasno da ambasadori Kvinte rade sve suprotno od onog što je neophodno za normalizaciju odnosa na Kosovu i Metohiji", stoji u saopštenju.

Izvor: TV Most

Srpska listaDžefri HovenijerMilan Jovanović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva