:

:

TV Most

clock

Novembar 09, 2023   16:14

0

159

SL: Kontinuirani napadi na imovinu srpskih domaćina

Srpska lista je saopštila danas da pljačkanje dve srpske kuće u selu Miloševo u opštini Obilić nisu obične krađe, već etnički motivisani napadi, koji su "deo šireg plana za progon srpskog naroda" sa Kosova i Metohije.

"U samo dva dana dve kuće srpskih domaćina u selu Miloševo u opštini Obilić našle su se na udar kriminalnih struktura koje sistematski ekonomski devastiraju i fizički zastrašuju Srbe širom Kosova i Metohije. Nisu to obične krađe, već etnički motivisani napadi kao deo šireg plana za progon srpskog naroda.

Kontinuirani napadi na imovinu srpskih domaćina širom Kosova i Metohije imaju za cilj progon Srba i slanje jasne poruke svima koji su raseljeni da ne pomišljaju na povratak na svoja vekovna ognjišta. I nije slučajno što su ti napadi posebno intenzivirani u prethodne dve godine od kada je na vlasti režim Aljbina Kurtija, koji i ne skriva sprovođenje svog političkog programa u kome nema mesta za Srbe koji nisu spremni da mu budu poslušnici.

Nažalost poslednji izveštaj Evropske komisije nije na adekvatan način obuhvatio etnički motivisane napade protiv našeg naroda, ali i mnoga druga pitanja koja oslikavaju ugrožen položaj srpskog naroda, kako u fizičkom smislu, tako i kada je u pitanju imovina fizičkih lica ali i Srpske pravoslavne crkve. 

Stotinu puta javno smo apelovali na međunarodne predstavnike i organizacije zadužene za mir i bezbednost da preventivno deluju, osude napade… nažalost nailazimo na zid ćutanja. To ćutanje je ujedno jasna poruka Srbima da su nezaštićeni, i da osim praznih priča na terenu nije preduzet nijedan korak da se napadi na Srbe spreče, a sa druge strane to je indirektno poruka ekstremistima da su napadi na Srbe normalna stvar", stoji u saopštenju Srpske liste.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Srpska listaMiloševoObilićopljačkane kuće
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva