:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane Rusije / Arhivska fotografija

clock

Februar 15, 2024   8:50

0

53

Snažan ruski udar na Kijev i više regiona Ukrajine, ima žrtava i razaranja

Širom Ukrajine jutros je zbog snažnog ruskog napada objavljena vazdušna uzbuna, a na udaru su se našli prestonica Kijev i više regiona u kojima  je bilo žrtava i razaranja, saopštile su ukrajinske vlasti.

Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine javilo je da je nekoliko aviona Tu-95MS poletelo sa aerodroma Olenja u Murmanskoj oblasti Ruske Federacije.

Saopšteno je i da je ukrajinska PVO delovala u Kijevu i regionu, Lavovskoj, Hmeljnickoj, Zaporoškoj i Dnjepropetrovskoj oblasti.

Ukrajinska protivvazdušna odbrana jutros je odbijala ruske raketne napade na prestonicu Kijev, rekao je gradonačelnik Vitalij Kličko i pozvao je stanovnike da ostanu u skloništima.

Saopšteno je i da su snage PVO uništile  sve neprijateljske ciljeve koji su se kretali ka Kijevu, prenosi Unian.

Tri osobe su povređene u Lavovu u ruskom raketnom napadu, a 16 stambenih zgrada i automobili u blizini su oštećeni, saopštio je šef Lavovske regionalne državne uprave Maksim Kozickij.

Prema njegovim rečima, "zabeležen je pogodak u infrastrukturni objekat u Lavovu, požar je u toku", prenosi Ukrinform.

U oblasti Hmeljnicki, kao posledica ruskog raketnog napada, oštećeni su civilni objekti.

"Jutros je neprijatelj ponovo izvršio masovni napad na Ukrajinu. U oblasti Hmeljnickog ima oštećenja na civilnim objektima“, saopštili su iz regionalne državne administracije Hmeljnickog.

Ukrajinske vlasti u Zaporožju takođe su izvestile o ruskom napadu u kome su četiri osobe povređene i pričinjena materijalna šteta.

"Ujutro je neprijatelj napao Zaporožje. Granatiran je infrastrukturni objekat. Prema preliminarnim podacima, četiri osobe su povređene", saopštio je gradonačelnik Zaporožja Anatolij Kurtev.

Prema izveštajima ukrajinskih vlastiruske trupe su jutros napale objekte civilne infrastrukture u Dnjepropetrovskoj oblasti i u Poltavskoj oblasti, gde je pogođeno  skladište i izbio  požar.

"Neprijatelj je noćas napao Poltavsku oblast. Pogođeno je skladište u Mirgorodskom okrugu. To je izazvalo požar na površini od 100 kvadratnih metara. Na sreću, nije bilo žrtava i štete", rekao je načelnik Poltavske vojne oblasti Filip Pronin.

Izvor: T a n j u g

UkrajinaRusijarat
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva