:

:

TV Most

clock

Septembar 13, 2021   17:43

0

119

SNS: Đilasu neće pomoći ni 1.500 tužbi

Predstavnici SNS ocenili su danas da su napadi opozicije sve češći i prljaviji kako se bliži početak predizborne kampanje, a lideru Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu poručili da mu neće pomoći da podnese i 1.500 tužbi jer to, kako kažu, neće promeniti mišljenje građana Srbije o njemu.

Đilas je ranije danas na konferenciji ispred Predsedništva rekao da predstavnici vladajuće stranke, pojedini tabloidi, televizije... o njemu iznose neistine i da je zbog toga podneo oko 150 tužbi, od čega je do sada dobio više od 30 pravosnažnih i preko 30 prvostepenih presuda.

Na to su u odvojenim saopštenjima reagovali predstavnici SNS, pa tako potpredsednik Glavnog odbora te stranke Milenko Jovanov kaže da je Vučić dokazao da nema problem da jasno i glasno kaže šta misli o svemu što je Đilas radio dok je bio na vlasti i da ne postoji način da ga Đilas ućutka i uplaši.

"Licemerje štediše od Mauricijusa, koji se u jednoj rečenici hvali time što je podneo 150 tužbi protiv političkih protivnika, a u drugoj rida zbog jedne protivtužbe, može samo da izazove gađenje i prezir", rekao je Jovanov.

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić kaže da svaki dan bliže izborima za Đilasa predstavlja novu "planinu stresa, besa i frustracije" zbog čega, kako kaže, više nije u stanju ni jednu rečenicu da sastavi, a da njom ne upropasti samog sebe.

Orlić je naveo da je Đilas "obnevideo od mržnje prema Vučiću i sopstvene političke nemoći" i da se pretvorio u "histerično zapomagalo očajnicki željno vlasti".

Đilas je na konferenciji, između ostalog, rekao da je protiv Vučića podneo tužbu i da je Vučić, posle šest ročišta na kojima se nije pojavljivao, podneo kontratužbu, a Orlić na to kaže:

"Suočen sa jednom tužbom, histeriše i kuka: ''Hoće da mi oduzmu pravo da dišem'', a hvali se kako je lično medije i sve koji govore o njegovom lopovluku tužio više od 150 puta? Razborito, nema šta".

"Današnju državu lažno optužuje za nekakav ''reket'', a njegova bivša stranka javno priznaje da je režim kojim je rukovodio Đilas reketirao sve u Srbiji", dodao je Orlić.

Naveo je da Đilas iznosi neistine o tuđim navodnim vezama sa kriminalcima, a da se sam "svako malo šepuri u društvu zlikovaca iz zemunskog klana, osuđenih dilera i najgorih kriminalaca".

"Glumata i plače zbog ''dece'' koju mu niko ne pominje, ni imena im ne zna, a njegovi tabloidi svakodnevno pozivaju na odstrel dece Aleksandra Vučića", naveo je Orlić.

Orlić je rekao da Đilas optužuje predsednika države i kada su u pitanju penzije, ističuću da su one sada veće nego u vreme "žute mafije".

Đilas je na konferenciji rekao da je Vučić uradio "mnogo toga što nekima odgovara" i naveo da je, kada je Boris Tadić u vreme dok je bio predsednik Srbije, tokom posete Merkelove odbio da povuče srpsku policiju sa severa Kosova, Vučić rekao da će to učiniti, te da je uz to i sudstvo prepustio kosovskim institucijama...

Orlić kaže da danas na KiM složno kao nikada srpski narod stoji okupljen oko politike Aleksandra Vučića i svoje Srbije.

Đilasu je poručio da mu ne pomažu ni histerija i novac jer, kako kaze, u narodu nema nikakav ugled, kao i da će već na izborima na proleće sledeće godine imati priliku da se uveri u to kakav je Vučićev ugled.

"Koliko je ''Vučić isto što i Srbija'' reći će sama Srbija. Neće to da odreduje lupež koji je u politici ništa, a u narodu je još manje od toga", rekao je Orlić.

Član Glavnog odbora SNS i narodna poslanica Sandra Božić tvrdi da je Đilas "tajkun, lopov i zlostavljač" koji se bavi politikom samo sa ciljem da pokaže koliko je "još sposoban da pokrade džepove građana".

"U pravu je Đilas i kada se žali na broj strana koji mu posvećuju novine i broj sati koji mu posvećuju televizije. S obzirom na sve malverzacije, tajne racune, neodgovornu politiku zalužuje mnogo, mnogo više prostora u svim medijima", rekla je Božić.

Istakla je da je zahvaljujući pravnoj i slobodnoj državi za koju se svi iz SNS bore moguće da se iznose različite neistine u, kako kaže, Đilasovim medijima.

Kako je dodala, te neistine imaju isključivo za cilj da stvore atmosferu linča predsednika Srbije.

"Svedoci smo sve češćih napada koji postaju sve prljaviji kako se bliži pocetak predizborne kampanje - zna Đilas da je državna kasa ponovo puna i da će, ukoliko dođe na vlast, opet imati priliku da višestruko uveća svoje račune na egzoticnim destinacijama", rekla je Božić.

Navela je da je Đilas "monstruozno" napada decu Aleksandra Vučića, ugrožava im integritet i bezbednost, vodi kampanju laži i uvreda predsednika Srbije, dok s druge strane, "ne može da se obuzda kada mu nezadovoljni građani na ulici viču da je lopov".

"Može da podnese i 1.500 tužbi, to neće promeniti mišljenje gradana Srbije koji znaju gde se nalazila Srbija u vreme njegove interesne grupe i plaćenika sa platne liste njegovih privatnih firmi", rekla je Božić.

Tepićeva izgubila kompas, Đilas umislio da mu pripada vlast

Funkcioneri SNS Nevena Đurić i Nemanja Joksimović poručili su danas, nakon izjave Marinike Tepić da izbora uopšte neće ni biti ako ne budu fer uslovi, da je funkcionerka S SP-a potpuno izgubila kompas, kao i da je Đilas umislio da mu vlast pripada po rođenju.

Narodna polalnica Nevena Đurić je istakla da je, kako je rekla, tajkunski megafon Dragana Đilasa, koji se predstavlja pod imenom Marinika Tepić, potpuno izgubio kompas.

Đurićeva kaže u saopštenju da razlozi za to leže u činjenici da drhte od suda naroda na narednim izborima, a koji nikako nije na strani onih koji su narod unesrećili.

"Megafonka, navodno, iskreno veruje u sopstvenu laž da ''zdušno'' brine o našim građanima. Videli smo brigu za našu omladinu onog momenta kada se fotografisala sa licima koji našoj deci prodaju drogu na ulicama. Videli smo brigu za srpski narod kada nas je lažno optužila za genocid u Srebrenici. Videli smo koliko je dosledna u svojim stavovima dok je pretrčavala iz jedne stranke u drugu, jer je zapravo išla tamo gde će uspešnije profitirati za sebe, a ne tamo gde će se više boriti za građane", navela je Đurićeva.

Takođe, dodaje da smo videli i kako Tepićeva izvanredno zloupotrebljava poziciju pokrajinske sekretarke, kao i da se vidi koliko je sposobna za malverzacije.

Pristojna Srbija nikada neće biti na strani "preletačice od zanata" koja je javno pozivala na nasilje i haos u Srbiji, čak i na krv, a sve sa ciljem rušenja legalne i legitimno izabrane vlasti, poručila je Đurićeva.

Član Glavnog odbora SNS i narodni poslanik Nemanja Joksimović kaže da je izjava Tepićeve u kojoj, kako kaže, poziva na prolivanje krvi još jedan od dokaza da nemamo posla sa razumnim ljudima, već sa izgubljenim slučajevima koji su umislili da im vlast pripada po rođenju.

Izvor: Танјуг

SNSĐilasTepić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva