:

:

TV Most

clock

Jun 08, 2023   7:35

0

184

Srbi i dalje okupljeni ispred zgrada opština, ne odustaju od svojih zahteva

Srbi sa severa Kosova  i dalje se, svakog jutra, okupljaju ispred zgrada opština u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, ne odustajući  od svojih zahteva da se povuku specijalne jedinice policije tzv. Kosova, da novi, nelegitimni,  albanski gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština i da se oslobode uhapšeni Radoš Petrović i Dušan Obrenović.

U opštinskim zgradama i dalje  se nalaze policajci, dok su pripadnici KFOR-a raspoređeni između okupljenih građana i policije. 

Oklopna vozila specijalnih jedinica kosovske policije izmeštena su juče, i u Zvečanu i Leposaviću, iza opštinske zgrade, a njihovo ranije mesto zauzela su vozila Kfora.

Do rotacije oklopnih vozila policije i Kfora došlo je u krugu koji je opkoljen bodljikavom žicom, koju su pre par dana postavili pripadnici Kfora.

U Leposaviću i Zvečanu su oklopna vozila specijalne jednice policije sada parkirana iza zgrade opštine, gde im se gotovo ne može prići i gde nisu vidljiva.

Razlozi za pomeranja vozila za sada nisu poznati. U Zvečanu je i postavljen šator unutar ograđenog prostora.

U Leposaviću KFOR je uklonio prvi pojas odbrambene žice postavljene oko zgrade Opštine, dok drugi ostaje kao prepreka građanima da uđu u opštinsku zgradu.

Izvor: TV Most; Foto: TV Most

KiMprotesti Srba
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva