:

:

TV Most

clock

Oktobar 06, 2023   16:38

0

119

Srbija, Crna Gora i EU potpisale sporazum o prekograničnoj saradnji

Na Zlatiboru je potpisan finansijski sporazum iz IPA 3 prekogranične saradnje u vrednosti 8,4 miliona evra. Sporazum su potpisali ministarka za evropske integracije Tanja Miščević, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre i državna sekretarka u Ministarstvu evropskih poslova Crne Gore Milena Žižić.

Nakon obilaska rekonstruisanog prvog seoskog vrtića na području grada Užica, čija je rekonstrukcija koštala 390.000 evra, od kojih je 180.000 evra obezbedila Evropska unija, na Zlatiboru su ministarka za evropske integracije Tanja Miščević, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre i državna sekretarka u Ministarstvu evropskih poslova Crne Gore Milena Žižić, potpisali finansijski sporazum iz IPA 3 prekogranične saradnje u vrednosti 8,4 miliona evra.

"Programi prekogranične saradnje Evropske unije ovde u Srbiji i Crnoj Gori, odnosno Srbiji i Bosni i Hercegovini, pokazuju moć saradnje u rešavanju zajedničkih izazova i korišćenju prilika za rast i razvoj kroz ulaganja u javno zdravlje, zapošljavanje i kulturno nasleđe; ovim programima jačaju veze koje postoje među susednim narodima, kao i lokalnim zajednicama", rekao je Emanuele Žiofre, šef Delegacije EU u Srbiji.

"Oni dopiru do svakog pojedinačnog građanina i to je onda strašno važan pokazatelj partnerstva koje države imaju sa Evropskom unijom. To nije samo pitanje našeg evropskog puta, pregovora o članstvu, to je partnerstvo koje prevazilazi samu tu priču, razgovore i pregovore o članstvu", navela je Tanja Miščević, ministarka za evropske integracije.

Izvor: RTS

SrbijaCrna GoraEUŽiofreMiščević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva