:

:

TV Most

clock

Avgust 01, 2023   23:01

0

98

Srpska lista: Hovenijer ima potrebu da se dodvorava javnosti u Prištini

Srpska lista ocenila je večeras, povodom izjava ambasadora SAD u Prištini Džefrija Hovenijera, da se stiče utisak da je on posle posete delegacije Srpske liste Vašingtonu imao potrebu ''da se dodvorava javnosti u Prištini''.

''Analizirajući izjavu ambasadora SAD u Prištini Hovenijera stiče se utisak da je nakon posete delegacije Srpske liste Vašingtonu imao potrebu da se dodvorava javnosti u Prištini, što mi nikako ne možemo da razumemo'', navodi se u saopštenju Srpske liste.

Predstavnici Srpske liste gde god bili, i sa kim god se sastali, kako se naglašava u saopštenju, uvek će zastupati interese srpskog naroda, jer je to njihova dužnost prema građanima koji podržavaju tu stranku. 

''Isto tako želimo da naglasimo da su o našoj politici uvek odlučivali organi Srpske liste poštujući interese naših građana, a ne po diktatu bilo koga, i da će tako biti i dalje. Kako u Vašingtonu, tako i u Prištini, bilo kom gradu na svetu ili ispred opštinskih zgrada sa svojim građanima mirno i demokratski, uvek ćemo se boriti za prava srpskog naroda, na njihov opstanak i ostanak na svojim vekovnim ognjištima'', dodaje se u saopštenju Srpske liste.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković poručio je prethodno večeras ambasadoru Hovenijeru da Srbija dobro zna gde su granice na KiM i da su to granice Srbije u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija i Rezolucijom 1244. 

Petković je, nakon što je Hovenijer rekao da je tzv. Kosovo za SAD "suverena, nezavisna i demokratska država" i da je njegova granica severno od Kosovske Mitrovice, a da je Srpska lista "opoziciona stranka na Kosovu", naglasio da je Srpska lista izbor i glas srpskog naroda "koja brani nacionalne interese svog naroda na KiM, a ne stranih ambasada".

Hovenijer je prethodno, govoreći o sastanku predstavnika Srpske liste sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, rekao da SAD očekuju da Srpska lista učestvuje na izborima na KiM, a Srpsku listu nazvao "opozicionom političkom partijom na Kosovu". 

Izvor: Saopštenje

KiMSrpska listaHovanijer
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva