:

:

TV Most

clock

Decembar 28, 2023   18:30

0

175

Srpska lista: Kurti nastavlja da krši postignute sporazume, potrebna hitna reakcija međunarodnih predstavnika

Odlukom režima Aljbina Kurtija da se iz Fonda za razvoj severa protivpravno oduzmu sredstva od građana i opština na severu ogoljeno se negiraju i degradiraju Briselski sporazumi koji su postignuti u prethodnom periodu i koji moraju imati zaštitu od strane Evropske unije, koja je bila garant postignutih sporazuma, saopštila je Srpska lista.

,,Danas smo poslali pismo predstavnicima zemalja Kvinte i specijalnom predstavniku EU u Prištini sa jasnim zahtevom da najhitnije zaustave ovu nelegalnu, protivpravnu odluku Kurtijevog režima koji ne samo što ne poštuje svoje obaveze iz Briselskih pregovora, već čini sve da dogovore koji su proizašli iz pregovora stavi van snage", navodi se u saopštenju.

Srpska lista podseća da se sporazumom garantovalo da će sva sredstva koja se prikupe od uvoza robe namenjene za četiri opštine na severu, na prelazima Jarinje i Brnjak, koristiti za razvoj ovih opština i infrastrukturne projekte koji će poboljšati kvalitet života građana. 

..Ova odluka je apsolutno protivna svrsi ovog fonda i važećem sporazumu", ocenjuje Srpska lista

U saopštenju se ukazuje da je sporazumom definisano da se novac iz fonda koristi nakon jednoglasne odluke tročlanog tela koji čine po jedan predstavnik Prištine, Evropske unije i srpskog naroda. Navedeno telo se nije sastalo niti donelo takvu odluku, te bi njeno izvršenje predstavljalo klasičnu pljačku novca građana Severne Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka.

Srpska lista zahteva hitnu reakciju međunarodnih predstavnika, pre svega Evropske unije, kako bi se sprečila hajdučija i otimanje novca od naših građana. Ćutanje međunarodnih predstavnika na eventualno izvršenje ove odluke bi poslalo užasno lošu poruku svim našim građanima,  da saučestvuju u ovoj pljački i razbojništvu režima u Prištini. 

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMSrpska listaKurti

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva