:

:

TV Most

clock

Mart 20, 2024   13:27

0

123

Srpska lista: Nadamo se da Kurtijeva podrška Radomirovuću neće sprečiti nadležne organe da ga ispitaju

Srpska lista oglasila se saopštenjem povodom napisa u Novostima da se na društvenim mrežama pojavio audio snimak na kojem se navodno čuje da Radoica Radomirović priznaje da su on i njegova grupa odgovorni za paljenje automobila na severu Kosova. 

"Imajući u vidu audio snimak koji se pojavio u medijima i na društvenim mrežama, a na kome se može čuti više nego jasno priznanje Radoice Radomirovića da je njegova ekipa odgovorna za paljenje automobila na severu Kosova i Metohije, tačnije automobila tadašnje zamenice nelegalnog i nelegitimnog gradonačelnika Hetemija, i tada Radomirovićeve saradnice pozivamo nadležne institucije da hitno uhapse Radoicu Radomirovića i sprovedu odgovarajući krivični postupak. 

 Ako znamo da kosovska policija nije učinila ništa da uhapsi odgovorne koji su koristili opijate u radno vreme u zgradi opštine, pored Kurtijevih specijalaca i lažnog gradonačelnika, pozivamo međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na kosovske institucije i procesuira odgovorne za nedela, za šta su se Kurtijevi saborci utrkivali da optuže Srpsku listu i državu Srbiju. 

 Verujemo da je taj pritisak neophodan, posebno jer su neke ambasade svijevremeno osudile paljevinu automobila i zatražili otkrivanje kažnjavanje odgovornih. Verujemo da taj zahtev i dalje je na snazi. 

 Želimo da verujemo da simpatije i podršku koju Radoica Radomirović ima od Aljbina Kurtija neće sprečiti nadležne organe da ispitaju Radomirovića i utvrde odgovornost. Vladavina prava podrazumeva da nema nedodirljivih i da se zakon primenjuje prema svakome bez obzira na simpatije premijera, ministara ili nešto slično. Građani Leposavića, posebno oštećeni, moraju da znaju ko je piroman, ko uništava imovinu drugih građana, i da se odgovorni moraju kazniti i nadoknaditi šteta", stoji  u saopštenju Srpske liste.

Kako navode Novosti, Radomirović u razgovoru sa svojim prijateljima iz Opštine Leposavić, mesec dana nakon što je zapaljen automobil Dragane Miletić - Bebe, bivše zamenice albanskog gradonačelnika Ljuljzima Hetemija, u jednom trenutku kaže za svog najbližeg saradnika, predsedavajućeg skupštine Gorskog Burića, da je "neviđeno glup", između ostalog jer ne shvata da su upravo Radoica i njegova ekipa ti koji pale automobile.

Izvor: TV Most, saopštenje

KosovoRadomirovićpaljenje automobila
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva