:

:

TV Most

clock

April 01, 2024   13:29

0

35

Starović: Bez ZSO 4.000 dana, internacionalci postaju saučesnici u Kurtijevim prevarama

Državni sekretar Ministarstva odbrane u tehničkom mandatu Nemanja Starović podsetio je da je prošlo punih 4.000 dana otkako je Briselski sporazum usvojen i Kosovo pristalo da uspostavi Zajednicu srpskih opština, a da kosovski premijer Aljbin Kurti, uprkos ratifikaciji sporazuma u kosovskom parlamentu, odbija da ga sprovede.

Starović je na društvenoj mreži „X“ istakao da Kurti dodatno ometa uspostavljanje ZSO nametanjem albanskih gradonačelnika i odbornika u srpskim opštinama.

„Iako ovakvo Kurtijevo ponašanje ne treba nikoga da iznenadi, prećutno odobravanje međunarodnih aktera prkosi zdravom razumu i protivreči svim principima. Ne postoji drugi način da se opiše činjenica da je Kosovo* u međuvremenu dobilo šaku šargarepe, uključujući liberalizaciju viznog režima sa EU, preporuku za pridruživanje SE i unapređenje statusa u okviru Parlamentarne skupštine Natoa“, istakao je Starović.

On je naveo da kada imate posla „sa dilerom na točkovima“, ne možete očekivati ništa osim „trika i smicalice“. 

„Međutim, internacionalci koji bi trebalo da drže Kurtija odgovornim, zatvaraju oči pred svim njegovim lukavstvima, postajući sve više saučesnici u njegovim prevarama“, zaključio je Starović.

Izvor: Kosovo online; Foto: T a n j u g

KosovoStarovićZSO
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva