:

:

TV Most

clock

Oktobar 02, 2020   15:51

0

199

Stefanović: Đilasove bajke i novi juriš na fotelju

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je danas da bi se izjava predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da će za godinu i po dana pasti sadašnja vlast mogla da se nazove "bajke i (njegov) juriš na fotelju“.

"Čovek koji je godinama bio na vlasti, koji je bio ključni funkcioner vlasti i Demokratske stranke i zajedno sa svojom strankom debelo iskoristio sve privilegije dok je bio na vlasti, zaradio za sebe desetine miliona evra, dok su mu firme prihodovale više od 619 miliona evra, danas govori o svom povratku na vlast i kako će on i njegovi saborci ponovo da vladaju Srbijom", naveo je Stefanović u izjavi za javnost.

Istakao je da Đilas ne objašnjava zašto dok su na bili na vlasti on i njegovi "saborci" nisu obezbedile veće penzije penzionerima, plate lekarima i medicinskim sestrama, zbog čega je minimalac bio samo 159 evra, zašto nisu gradili vrtiće i škole, zašto nisu obezbedili veće plate učiteljima, nastavnicima i profesore...

Stefanović je dodao da Đilas "može da priča bajke, ali da pobegne od istine ne može".

"Kakvi su planovi oko ekonomije Dragana Đilasa i onih koji zajedno sa njim hoće da se vrate na vlast, videli smo dobro dok su vladali Srbijom. Kada je stotine hiljada l?udi ostalo bez posla, kada su fabrike zatvarane, prodavane budzašto i davane investitorima koji su ih čerupali, a Srbija postala poznata po pljačkaškim privatizacijama", naveo je Stefanović.

"Malverzacije u javnim i državnim kompanijama bile su tolike da je Srbija bila jedna od najpoznatijih država po korupciji u celoj Evropi. Đilasove privatne kompanije upravo su direktno radile i s Telekomom i s RTS-om i s drugim državnim kompanijama, preko kojih je ispumpavan novac građana Srbije i upumpavan na račune Ðilasovih kompanija, dodao je Stefanović.

On je ocenio da Đilasu treba "jedino poluga da može da se vrati na vlast".

"I zato besni. Što bolje po Srbiju, to gore po njega, manje su šanse da se vrati na vlast, jer i on zna da je politika (predsednika) Aleksandra Vučića upravo zapošljavanje ljudi, otvaranje novih fabrika i smanjivanje nezaposlenosti", naveo je odlazeći potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova.

"Potpuno sam uveren da ne postoji čovek koji misli dobro svojoj zemlji, a koji želi da se na vlast vrate Đilas i svi oni koji su zajedno sa njim čerupali Srbiju, a nama ostavili pustoš", zaključio je Stefanović.

Izvor: Танјуг

StefanovićĐilas
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva