:

:

TV Most

Foto: RTRS

clock

Mart 28, 2023   9:53

0

76

Stevandić i Vulić: Vlada je stala u odbranu Republike Srpske

Odlukom da prekine saradnju sa ambasadama Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije u BiH, vlada je stala u odbranu Republike Srpske, donošenja po nju štetnih odluka, poput prenosa nadležnosti i otimanja imovine, poručili su predsednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nenad Stevandić i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Sanja Vulić u emisiji RTRS "Drugi ugao".

 

Delegat SDS-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Želimir Nešković smatra da odluka vlade o prekidu saradnje sa američkom i britanskom ambasadom u BiH, Republiku Srpsku vodi ka izolaciji.

Stevandić, pak, smatra da se odnosi moraju redefinisati.

,,Cvijanović i Dodik su pod sankcijama i Amerike i Velike Britanije. Takođe, treba podsetiti na podršku koju je visokom predstavniku upućivao američki ambasador vezano za nadležnosti nad imovinom u Srpskoj, što nije posao nijednog ambasadora, čak ni visokog predstavnika. Na kraju treba podsetiti i za podršku koju je dobio (reis Husein) Kavazović koji je pominjao oružje i na neki način bio rodonačelnik nove priče u ratu. To je otišlo u anticivilizacijsku nedemokratsku formu. Ovo je poziv zemljama i SAD i Britaniji da se redefinišu ti odnosi kako bismo imali njihove predstavnike sa kojima bismo mogli da razgovaramo", istakao je Stevandić.

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Sanja Vulić naglasila je da nije prekinuta saradnja sa državama.

,,Mi smo prekinuli saradnju sa ambasadama i ambasadorima. Mi ne bežimo od saradnje sa ovim zemljama, ali bežimo od lažnih ambasadora kojima upravljaju zaposleni u Sarajevu u ambasadama, to su mahom Bošnjaci instalirani od strane SDA i oni njima kreiraju i sadržaje odluka i pamet koja je isključivo protiv Srba. Ukoliko dođe do prenosa nadležnosti i oni budu vladali nama, mi smo prazna ljuštura i nemamo smisla za dalje postojanje i delovanje", navela je Vulićeva.

Izvor: T a n j u g ; foto: RTRS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva