:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Decembar 03, 2022   8:14

0

132

Stojković: Nismo zadovoljni rezultatom na SP, ostajem selektor Srbije

Selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković izjavio je da nije zadovoljan rezultatom na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali je istakao da sa nacionalnim timom nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2024. godine.

Naša selekcija nije uspela da se plasira u osminu finala SP u Kataru. Srbija je sinoć poražena od Švajcarske 3:2, dok je Kamerun pobedio Brazil 1:0 u mečevima poslednjeg, trećeg kola grupe G na Mundijalu u Kataru. Brazil i Švajcarska su izborili osminu finala, dok su Kamerun i Srbija završili učešće na Mundijalu.

"Želim da čestitam Švajcarskoj na zasluženoj pobedi. Sigurno da nismo zadovoljni rezultatom, ali s obzirom na sve probleme koje smo imali po dolasku u Katar, mislim na povrede igrača, bio je to veliki problem za nas. Momci su se borili koliko su mogli, dali su sve od sebe", rekao je Stojković na konferenciji za novinare.

On je ponovio da ostaje selektor Srbije.

"Da li nastavljam? Naravno, već od marta nas očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo na kojem nismo bili 24 godine. Želimo plasman na EP i nadam se da će svi igrači biti zdravi i spremni", istakao je selektor Srbije.

On je rekao da je čestitao fudbalerima u svlačionici posle poraza od Švajcarske.

"Treba biti dostojanstven u uspesima i u porazima. Imali smo period od godinu i više dana uspeha, sada je došao pad. Igračima sam pružio ruku i rekao da moramo biti veliki i kada gubimo. Nekim igračima moram da skinem kapu, neki drugi ne bi ni pomislili da igraju. Oni su istrčali i dali maksimum. Sigurno da smo imali probleme u defanzivnoj igri, sve je to za analizu. Ipak je ovo Svetsko prvenstvo i morate da imate sve igrače zdrave i u top formi, u stanju u kojem su bili u kvalifikacijama", izjavio je Stojković.

Selektor Srbije je rekao da je bio zabrinut i neraspoložen kada je reprezentacija krenula za Bahrein.

"Imao sam tačnu sliku stanja igrača, znao sam da teško možemo da napravimo veći rezultat, zbog svih tih pehova i povreda. Takmičenje su završile jedna velika Nemačka, Belgija, Danska, Urugvaj... Nepredvidivo je ovo prvenstvo. Ne možete igrati SP ako niste spremni 100 odsto i da nemate ključne igrače da su zdravi i spremni sto odsto. To je bio naš problem. Mi nemamo ogroman fond igrača. Imamo igrače sa kojima smo obezbedili plasman na SP, ali svi oni ovde nisu bili sto odsto zdravi i spremni. Nisam razočaranm jer nisam mogao od njih da tražim više, jer sam znao u kakvom su stanju", rekao je Stojković.

On je odgovorio da pitanje stranih medija da objasni tenzije između srpskih i švajcarskih fudbalera.

"Možda igrači mogu da kažu, ali ja ne znam šta se desilo stvarno. Bilo je tenzije, ali ne mogu da kažem pravi razlog šta se desilo. Ponekad tenzija dolazi kroz nesrećne okolnosti, ali to je normalno za ovakvu utakmicu", dodao je selektor Srbije.

Stojković je prokomentarisao i pobedu Kameruna nad Brazilom.

"Ne daj Bože da smo pobedili, a da nismo prošli. Nisam mogao da verujem. Ja sam vrlo realan čovek i zaista sagledavam stvari na takav način", zaključio je Stojković.

Mitrović: Razočarani smo, nismo očekivali eliminaciju sa SP, idemo u nove pobede

Srpski fudbalski reprezentativac Aleksandar Mitrović izjavio je da su igrači našeg nacionalnog tima dali sve od sebe na meču protiv Švajcarske u trećem kolu grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Naša selekcija nije uspela da se plasira u osminu finala SP u Kataru. Srbija je sinoć poražena od Švajcarske 3:2, dok je Kamerun pobedio Brazil 1:0 u mečevima poslednjeg, trećeg kola grupe G. Brazil i Švajcarska su izborili osminu finala, dok su Kamerun i Srbija završili učešće na Mundijalu.

"U svlačionici je bio muk. Težak poraz, težak trenutak za sve nas. Ne znam šta bih rekao. Stvarno smo prazni. Dali smo sve od sebe, svoj maksimum, ali očigledno to nije bilo dovoljno. Razočarani smo, pošto znamo kakvu smo podršku imali i nismo očekivali ovo", rekao je Mitrović za RTS.

Mitrović je istakao da je spreman da sa saigračima istrpi sve kritike zbog loše igre na Mundijalu u Kataru.

"Kada je bilo lepo, pljuštale su pohvale. Sada će biti kritike, moramo to stoički da podnesemo. Psihički će sigurno trebati vremena da se sve slegne. U ovom trenutku je to bio naš maksimum, ali očigledno to nije bilo dovoljno. Da li smo mogli bolje u nekim detaljima, sigurno je da smo mogli. Švajcarska je danas bila bolja i zaslužila je prolaz. Mi da stresemo prašinu sa sebe i krenemo u nove pobede", dodao je napadač Fulama.

Mitrović je naveo da su fudbaleri Švajcarske kaznili svaku grešku srpskog tima.

"Ova ekipa igra dugo zajedno, duži period smo sa selektorom Draganom Stojkovićem. Kako utakmice idu, to izgleda sve bolje. Možemo svaku i da izgubimo i dobijemo, ali to je naš stil. Mislim da su ove tri utakmice dokaz koliko je teško stići na SP. Svaka greška je bila kažnjavana. Moramo da poboljšamo te sitnice, taktičke stvari. Nemamo za čim da žalimo, dali smo sve od sebe, ali nije bilo dovoljno... Mislim da nikada nije bila pozitivnija atmosfera. Zahvalio bih se navijačima na podršci. Sigurno da ova ekipa neće odustati i da ćemo nastaviti da ginemo za ovaj dres. Pustićemo ovo da se slegne, da se oporavimo i idemo u nove pobede", zaključio je Mitrović.

Tadić: Veliko je razočaranje hteli smo da prođemo, ali nismo uspeli

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić izjavio je da je našem nacionalnom timu svaka utakmica bila kao rolerkoster i istakao da je odgovornost na čitavom timu zbog eliminacije sa Svetskog prvenstva u Kataru.

"Mnogo smo lako primali golove i svaka nam je utakmica bila kao rolerkoster. Ne možeš tako da pobediš utakmicu. Videćemo šta i kako dalje", rekao je Tadić za RTS posle meča sa Švajcarskom.

Naša selekcija je završila Mundijal na poslednjem mestu na tabeli grupe G sa samo jednim bodom uz gol razliku 5:8.

"Kada na tri utakmice primiš osam golova onda je to mnogo za prolazak. Naravno, to nije krivica samo odbrane nego i napada i veznog reda, ako oni igraju dobro lakše je i nama i obrnutno ako mi vršimo presing njima je lakše. Teško je sada pričati, veliko je razočaranje, hteli smo da prođemo, ali nismo uspeli", zaključio je Tadić.

Izvor: T a n j u g

KatarSP u fudbaluSrbijaDragan Stojković PiksiAleksandar MitrovićDušan Tadić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva