:

:

TV Most

clock

April 07, 2024   8:21

0

133

Štrpce: ,,Fenečki biseri" pesmom i igrom pomažu malom Vasiliju Stevanoviću iz Gotovuše

U Domu kulture „Sveti Sava“ u Štrpcu muzički ansambl „Fenečki biseri“ održao je sinoć humanitarni koncert u cilju prikupljanja sredstava za lečenje malog dečaka Vasilija Stevanovića iz Gotovuše koji boluje od hipotonije mišića.

Meštani opštine Štrpce su i večeras pokazali svoju humanost ispunivši salu Doma kulture do poslednjeg mesta. Ulaznica se nije naplaćivala već je svako u skladu sa svojim mogućnostima ostavljao novčani prilog. Na radost svih, koncert je pratilo i veliki broj dece koji su se na kraju pridružili „Fenečkim biserima“ na bini i zajedno otpevali par pesama.

Glorija Ilić član muzičkog ansambla „Fenečki biseri“ ističe da su prvi put u Štrpcu i da joj je puno srce kada vidi da se publika odazvala u velikom broju.

"U Štrpcu smo prvi put i jako nam je drago jer smo zajedno sa našim prijateljima organizovali humanitarni koncert i i što su se ljudi odazvali u tolikom broju, to je ono što je nama najbitnije, kada vidimo punu salu znamo da smo nešto dobro uradili, i zapravo time se i mi vodimo. Humanitarni slogan na dar smo dobili na dar i dajemo je nešto što radimo već sedam godina i nama je puno srce kada vidimo ovakav veliki odaziv", rekla je ona.

Gosti na humanitarnom koncertu bili su i KUD „Jovan Kojić“ iz Vrbovca.

Stanislav Kojić umetnički rukovodilac KUD „Jovan Kojić“ ističe da imaju odličnu saradnju sa „Fenečkim biserima“ i da se uvek rado odazivaju pozivu kada su u pitanju humanitarni koncerti.

„Mogu da vam kažem da smo upravo na otvaranju ovog Doma kulture nastupali 1991. godine i evo ponovo smo ovde i uvek kada nas pozovu bilo gde mi se odazivamo, a naročito kada su u pitanju humanitarni koncerti. Inače imamo izuzetnu saradnju sa „Fenečkim biserima“, sa njima smo decembra meseca imali zajednički humanitarni koncert u Beogradu koji je bio namenjen deci sa KiM kada su pripremali novogodišnje i božićne paketiće i ujedno da zahvalim „Fenečkim biserima“ koji su uvek uz nas, nama su donirali muzičke instrumente, a oni su stalno ovde više od sedam godina, počeli su u Kosovskom Pomoravlju, a evo sada su prisutni širom Kosova i Metohije“ rekao je Kojić.

Goran Daničić zastupnik udruženja „Velikodušnost“ iz Uba kaže da su u dvodnevnoj poseti svetinjama na Kosovu, a kako su slučajno saznali za ovaj humanitarni koncert, rešili su da prisustvuju i daju svoj doprinos.

„U okviru našeg dvodnevnog hodočašća po svetinjama Kosova i Metohije saznali smo za ovu večernju akciju a pošto imamo noćenje ovde na Brezovici odlučili smo da veći deo prikupljenih sredstava doniramo ovoj večernjoj akciji. Doniraćemo za lečenje malog dečaka 250.000 dinara“ kazao je Daničić.

Direktor Doma kulture „Sveti Sava“ u Štrpcu, Saša Milosavljević istakao je da mu je zadovoljstvo što su meštani opštine Štrpce u velikom broju prisustvovali koncertu i time pokazali svoju humanu stranu.

„Posle ovako veličanstvenog koncerta koji je održan u Domu kulture „Sveti Sava“ želeo bih da zahvalim svim ljudima dobre volje koji su večeras doprineli u daljem lečenju malog Vasilija iz Gotovuše, i svima koji su učestvovali u večerašnjem koncertu i time doprineli u lečenju malog Vasilija. Dom kulture „Sveti Sava“ je uvek otvoren za ovakve manifestacije koje su humanitarnog karaktera i još jednom veliko hvala svima koji su učestvovali i bili na ovom koncertu“ rekao je Milosavljević.

Na humanitarnim koncertu pored muzičkog ansambla „Fenečki biseri“ program su upotpunili i gosti KUD „Cvetko Grbić“ iz Štrpca, KUD „Jovan Kojić“ iz Vrbovca i Muzička škola „Stevan Mokranjac“ iz Gračanice.

Izvor: Kosovo online; Foto: Kosovo online

ŠtrpceFenečki biseriVasilije StevanovićGotovuša
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva