:

:

TV Most

Foto: Radio Goraždevac

clock

April 17, 2019   17:59

0

222

Suvi Lukavac: Napadnuta dvojica mladića i jedna žena

Srpske mladiće napali su nožem i povredili pripadnici Aškalijske zajednice u Suvom Lukavcu. Automobil srpskih mladića potpuno je polupan, a u međuvremenu je napadnuta i majka jednog od žrtava dok putovala na posao, javlja Radio Goraždevac.

Jedan od napadnutih mladića, Leonid Dubić je u telefonskoj izjavi za Radio Goraždevac, rekao je da su pukom srećom prošli sa lakšim povredama.

“Krenuo sam iz Osojana juče, ispred mene je autom bio M.M., kad smo stigli u Lukavac, pred moju kuću postoji jedan ležeći policajac, stao sam, da prođe pored mene auto, međutim, taj auto, to su nam nove komšije, krenuo je na mene kolima. Izašao sam iz auta, pitao sam ga, što radiš to, što ideš na mene kolima? On je krenuo da me udari, tu smo krenuli da se guramo, došao je baš Marko.. Posle toga je on izvadio nož iz auta, krenuo da me juri, da me ubode, udario me nožem po glavi, naneo mi povrede i rasekao mi prst nožom”, priča Dubić.

Međutim, kako tvrdi onda je Aškalija čiji identitet nije objavljen krenuo na drugog srpskog mladića.

“Posle toga su krenuli Marka da jure, u jedno srpsko dvorište isto Dubići, moji rođaci, Marko je krenuo da se spasi, da pobegne od noža u dvorište, ovi Srbi sto su bili tamo u dvorištu, nisu mu dali da uđe, faktički da se spasi. Oni su ga sprečili da uđe u dvorište i ovi su krenuli da ga tuku, krenuo je da ga ubode nožom, sreća se namestila situacija, u telefon je ubo. Posle toga, Marko je došao kod mene kući, oni su i dalje jurišali i pred kućom su nas praktično jurili noževima. Postoji snimak. Tu se završilo, pozvali smo policiju”.

Regionali podparol Policije u Peći Dževad Ibraj podtvrdio je za Radio Goraždevac ovaj incident i kazao da je istraga u toku.

,,To se desilo 16.04. u 16:09h, uhapšena su dvojica osumnjičena muškarca, kosovske Aškalije, nakon što su isti, nakon jednog nesporazuma, fizički napala četiri žrtve, dva muškarca, jednu ženu, kosovsku Srpkinju i kosovsku Egipćanku. Žrtve su primile medicinsku pomoć dok su osumnjičeni nakon intervenisanja, sprovedeni na zadržavanje”.

I žrtve su dale izjave policiji. Međutim, danas je problem sa komšijama Aškalijama imala majka jednog od mladića.

“Danas je majka bila na poslu, zaustavili su je na putu ispred njihove kuće i tu su krenuli faktički da je dave, da je udaraju,i razbili su kola, udarali su motkama. Majka je ostavila auto dole, došla je ovde, zvali smo policiju. Policija je došla, povela par njih. Majka je trenutno otišla i odvezla auto u policijsku stanicu, ne znam zbog čega i šta i kako, zbog slikanja i to je to”.

Dubić je za radio Goraždevac rekao da mu nije jasno zašto su napadnuti.

U Suvom Lukavcu danas živi devet srpskih povratničkih porodica, kao i šest porodica Roma, Aškalija i Egipćana.

Izvor: Radio Goraždevac

KiMSuvi LukavacAškalijenapad
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva