:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

April 17, 2024   11:24

0

31

“Sve je to život” - prva zbirka pesama Marine Mitrović iz Prilužja

Zbirka pesama „Sve je to život“ autorke Marine Mitrović, čiji stihovi govore o životu na Kosovu, običajima, porodici i zavičaju, krajem marta promovisana je u Gračanici. Ova zbirka pesama odražava najdublja osećanja pesnikinje u teškim vremenima.

„Zbirka pesma je objavljena prošle godine, kada je i promovisana na Sajmu knjiga u Beogradu, a krajem marta prvi put je promovisana u Gračanici. Moram da istaknem da su obe promocije protekle veoma dobro i da sam prezadovoljna reakcijom publike i kritikama“, istakala je Marina Mitrović, gostujući u Jutarnjem programu RTV Gračanica.

Zbirka pesama „Sve je to život“ je podeljena u nekoliko ciklusa, a čini je 51 pesma.

„U zbirci ima rodoljubivih pesama, ali i porodičnih i pesama posvećenih mom ocu, jer sam ja zapravo počela da pišem tek posle upokojenja mog oca. Osim toga, ima i pesma koje obuhvataju period korone i onlajn nastave. Dakle, sve emocije u datim trenucima prenela sam na papir i tako je nastala ova zbirkla“, kazala je pesnikinja i dodala da i dalje piše, ali da će sa objavljivanjem naredne zbirke pesama malo sačekati.

Marina Mitrović rođena je 1985. godine u Prištini. Osnovnu i srednju školu završila je u rodnoj Plemetini, a 2007. godine diplomirala je na filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Danas živi u Prilužju, a radi kao nastavnik srpskog jezika i književnosti u rodnoj Plemetini.

Izvor: RTV Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva