:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Novembar 01, 2022   11:17

0

208

Todić: Ovo je još jedan vid pritiska institucija iz Prištine na ovdašnje stanovništvo; Apelujem da se sedne za pregovarački sto

Gradonačelnik Leposavića Zoran Todić, povodom odluke prištinskih privremenih institucija da ne odlaže preregistraciju vozila sa KM na RKS tablice i uručivanjem opomena građanima KiM sa registarskim tablicama KM, je za TV Most rekao da je to još jedan vid pritiska na srpsko stanovništvo, ali i da se nada iznalaženju nekog rešenja i apeluje da se sedne za pregovarački sto.

"Danas je miran dan, ali je velika zabrinutost kod stanovnika naše opštine i na severu Kosova i Metohije. Od noćas je stupila na snagu ova nova mera koja se tiče preregistracije. Od danas do 21. novembra KPS izdaje opomene vozačima koji voze vozila sa oznakama KM i ostalih gradova na teritoriji KiM. Ovo je još jedan vid pritiska institucija iz Prištine na ovdašnje stanovništvo", rekao je Todić. 

On je za TV Most naglasio da je u gradovima mirno, ali da su ljudi zabrinuti, jer ne znaju kuda ovo vodi. 

"Ova agonija sa tablicama traje više od godinu dana, sve je krenulo 20. septembra prošle godine i nakon 13 meseci mi nemamo konkretno dugoročno rešenje koje se tiče registarskih oznaka. Srpski narod koji živi ovde i poseduje vozila sa KM registarskim oznakama ne odustaje i nije se odazvao pozivu institucija iz Prištine da preregistruje svoja vozila na kosovske tablice, tako da verujem da će ipak razum preovladati i da će Priština odustati od ovih mera kada istekne 21. novembar, tj. da nećemo doći u situaciju da se pišu kazne, jer to može da dovede do nezadovoljstva ovdašnjeg naroda", kaže Todić.

On ističe da jedino rešenje koje se donese kroz dijalog biće prihvatljivo za srpski narod na KiM.

"Apelujem na sve strane da sednu za pregovarački sto i da iznađu neko rešenje kroz dijalog, pod pokroviteljstvom EU, jer jedino ono rešenje koje je proisteklo iz dijaloga je prihvatljivo za naš narod", kaže Todić.

Izvor: TV Most

Zoran TodićKiMpreregistracija vozila
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva