:

:

TV Most

Foto: Leposavić Portal

clock

Februar 09, 2021   16:20

0

214

Todić: Ulaganjem u obrazovanje, ulažemo u našu budućnost

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić sa saradnicima i v.d. direktor Uprave za Trezor Ministarstva finansija Marko Gvero, donirali su 20 računara Osnovnoj školi „Leposavić“ u Leposaviću, od čega je 10 računara donirala Uprava za trezor Ministarstva finansija Vlade Republike Srbije a 10 računara je obezbedila lokalna samouprava.

„Znamo u kakvoj se situaciji nalazimo, da imamo onlajn nastavu, verujem da će ovo umnogome doprineti poboljšanju nastave u vreme epidemije. Korist će imati naši najmlađi, učenici, a kasnije kada se ova epidemija završi, verujem da će ovi računari završiti u nekom od informatičkim kabineta, a sve u cilju poboljšanju uslova za sticanje znanja naših učenika, što je i prioritet lokalne samouprave, jer ulaganjem u obrazovanje, ulažemo u budućnost i budućnost naše dece“, rekao je predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić.

„Ulaganjem u mlade, pre svega podizanje kvaliteta obrazovanja je jedan od najvažnih zadataka svih nas, zato smo odlučili da na ovaj način pomognemo organizovanje nastave na daljinu. Nadamo se da će uskoro, kada pandemija bude iza nas, đaci iz Leposavića imati prilike da opremu koriste i u redovnim okolnostima, što će biti podstrek za njihovo digitalno opismenjavanje i pružiti im uslove kakve imaju njihovi vršnjaci i u razvijenim zemljama“, rekao je vd direktor Uprave za Trezor Ministarstva finansija Marko Gvero.

„Danas je Osnovna škola „Leposavić“ u Leposaviću dobila 20 računara, koji će nam puno značiti u daljem radu kao tehnička podrška i na taj način ćemo opremiti još dva kabineta informatike“, rekla je direktor OŠ „Leposavić“ Mirjana Barać.

Osnovna škola „Leposavić“ u Leposaviću je prošle godine obeležila 100 godina rada i postojanja, a sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju u potpunosti je renovirana. Trenutno školu sa tri isturena odeljenja nastavu pohađa oko 700 učenika.

Izvor: TV Most, Leposavic Portal

LeposavićZoran TodićMarko Gvero
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva