:

:

TV Most

clock

Februar 04, 2024   17:28

0

68

Traktori se okupljaju oko Rima dok se protesti poljoprivrednika nastavljaju

Italijanski farmeri nastavili su danas protest protiv evropske i državne poljoprivredne politike, i traktorima stigli nadomak Rima.

Oni se protive politici jeftinog uvoza, visokih troškova i niskih cena poljoprivrednih proizvoda.

"Sutra uveče će biti objavljen datum najavljenog protesta u Rimu", rekao je vođa protesta Danilo Kalvani.

Kalvani je rekao da će na prvom protestu u italijanskoj prestonici biti samo poljoprivrednici bez vozila, a zatim sledi drugi na kome će traktori upasti na ulice Rima, slično protestima prošle nedelje u Briselu.

"Mi smo na njihovoj strani, oni protestuju protiv Evrope, ne protiv vlade", saopštila je italijanska ministarka turizma Danijela Santanke.

U Paviji danas se takođe okupilo oko 500 traktora u znak protesta protiv nacionalne i evropske politike prema poljoprivrednom sektoru, piše Ansa.

U subotu, oko 300 traktora i hiljadu ljudi, uključujući poljoprivrednike i uzgajivače, blokirali su saobraćaj ispred naplatne rampe Orte u italijanskoj provinciji Viterbo u Laciju, na auto-putu A1, na putu ka Rimu.

Oni zahtevaju da se sastanu sa najvišim zvaničnicima zemlje, uključujući premijerku Đorđu Meloni, kako bi predstavili svoje zahteve Evropskoj komisiji radi utvrđivanja minimalne cene poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, koja se plaća proizvođačima, a koja uzima u obzir troškove.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g/AP

Italijaprotesti poljoprivrednika
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva