:

:

TV Most

Foto: Turistička organizacija Gračanice

clock

Mart 27, 2022   19:32

0

146

Turistički potencijali opštine Gračanica uspešno prezentovani na 43. Međunarodnom sajmu turizma

Turistička organizacija Gračanice uspešno je prezentovala turističku ponudu opštine Gračanica na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.

I ove godine Turistička organizacija Gračanice predstavila je celokupnu ponudu opštine Gračanice, a akcent je kao i do sada stavljen osim na na najveće atrakcije – manastir Gračanicu i arheološko nalazište Ulpijana, i na tradicionalne manifestacije, lokalnu gastronomiju i lokalne proizvođače. 

Direktorka TO Gračanice  Sandra Đokić rekla je da je prezadovoljna posetom štanda i interesovanjem potencijalnih turista kao i razgovorima sa predstavnicima turoperatera, medija i zainteresovanih posetilaca.

U razgovorima je dogovorena tehnička podrška TO Gračanice i pomoć u kreiranju turističkih ponuda i realizovanju poseta koje uključuju Gračanicu.

Ove godine očekuje se povećanje broja turista koji će posetiti manastir Gračanicu i arheološki park Ulpijanu, kao i manifestacija koje se održavaju na teritoriji opštine.

„Veliko interesovanje izazvao je program predstavljanja naše opštine. Posetioci štanda su imali priliku da, pored našeg promotivnog materijala u kome su predstavljeni svi turisitički potencijalni naše opštine isprate nastupe i prezentacije čuvara naše tradicije kroz običaje, nošnje, pesmu i narodne igre”, rekli su organizatori prezentacije turističke ponude opštine Gračanica

Turistička organizacija Gračanice predstavila se uz pomoć Doma kulture “Gračanica” koji je pripremio dokumentarni film o kulturnom životu i radu Doma kulture ”Gračanica”, Udruženja poslovnih žena “Avenija” koje su pripremile izložbu tradicionalnih ručnih radova, dok je za pripremu tradicionalnih jela bila zadužena ketering firma “Na kašiku” koji su prikazali  tradicionalnu gastronomsku ponudu, sve uz izvorne pesme koje su izvodili izvođači i učesnici prošlogodišnjeg festivala. „Carski glasovi“ u čast pevača Mare Đorđević i Jordana Nikolića: Miljana Slavić,  Magdalena Savić, Sofija Ivić i Svetozar Igić.

Prezentacija ne bi bila potpuna bez Ansambla narodnih igara i pesama Kosova i Metohije "Venac", Priština sa sedištem u Gračanici i Viteškog udruženje „Red zmaja“ koji su promovisali viteški festival „Šild“  kroz prikaz viteških borbi u izvođenju viteškog udruženja Beli Orlovi iz Beograda. 

Osim Gračanice, turističku ponudu na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstavili su i opštine Štrpce, Zvečan, Kosovska Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić, Grad Priština i više opština iz Kosovskog Pomoravlja u okviru štanda Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju pod sloganom „Doživi Kosovo i Metohiju“.

Izvor: TV Most, TO Gračanica

KiMMeđunarodni sajam turizmaGračanicaTO Gračanica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva