:

:

TV Most

clock

Februar 26, 2024   15:37

0

93

U Domu kulture u Gračanici sutra promocija knjige „Rusi, Kosmet i vreme“

U organizaciji Doma kulture „Gračanica“ i Arhiva Kosova i Metohije sutra će biti održana promocija knjige „Rusi, Kosmet i vreme“,  autorke Radmile Todić Vulićević. 

Knjiga je je zapravo zbornik u kojem je njegov sastavljač Radmila Todić Vulićević uspela da sakupi živa sećanja savremenika i potomaka o pojedinom ruskom migrantu, ili o sudbini jedne ruske porodice u Rusiji ili na Kosmetu. Na Kosovu i Metohiji se posle Oktobarske revolucije naselilo nekoliko stotina Rusa različitog socijalnog sastava intelektualaca, seljaka, plemstva i posednika. Oni su umnogome pomogli razvoj Kosova i Metohije gradili su pruge, mostove, zgrade, hidro i termo elektrane, osnivali dispanzere, veterinarske stanice. Bili su profesori koji su školovali generacije intelektualaca koji nikada nisu zaboravljali svoje ruske učitelje.... 

O knjizi će govoriti: Aleksandar Gudžić, istoričar, Marko Marković direktor Arhiva Kosova i Metohije, mr Živojin Rakočević direktor Doma kulture „Gračanica“ i autorka. Moderator promocije biće Sara Milanović.

Promocija će biti održana u Domu kulture „Gračanica“ sa početkom u 19 časova.

Izvor: TV Most, Dom kulture Gračanica; Foto: Dom kulture Gračanica

KiMGračanicaRusi Kosmet i vremeRadmila Todić Vulićević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva