:

:

TV Most

clock

Avgust 31, 2022   15:59

0

120

U Gračanici završena ovogodišnja “Škola filmske magije”

Dodelom sertifikata i projekcijom pilot epizode mini serije, završena je osma po redu “Škola filmske magije” u Gračanici. Tokom tri dana rada škole filmske magije polaznici su učili osnove filmskog stvaralaštva. Kroz rad sa iskusnim predavačima napisali su, snimili i izmontirali epizodu mini serije, što je i bila tema ovogodišnje škole.

“Naš zadatak je bio da napravim scenario za pilot epizode serije  što je značilo da treba da pogodimo strukturu da kad se to završi ljudi imaju želju da to gledaju dalje. Mislim da smo uspeli u tome i ponosan sam na svu decu koja su bila naši učenici ove godine”, istakao je  Dušan Bulić, koji je bio zadužen za scenario i produkciju.

Andrej Mihajlović, polaznik Škole filmske magije kaže da mu se najviše svidelo što su svi zajedno težili jednom cilju, a to je da naprave seriju kojom, kako je rekao, neće da se osramote.

Polaznica  škole Sara Živić posebno je istakla da su svi polaznici učestvovali u svim segmentima o ve škole, od scenarija, režije, kamere, pa do glume i da je to nešto čime će se možda i baviti kad odraste.

Zadovoljstvo naučenim i prikazanim na velikom platnu nisu krili polaznici ali ni predavači, koji su u deci prepoznali veliki potencijal.

Stefan Krasić, koji je bio predavač  režije, kaže da je iznenažen koliko deca brzo razmišljaju, imajući u vidu da su imali samo dan i po za svaki segment.

“Napravili smo nešto za šta u profesionalnom svetu treba tri puta više vremena”, kazao je Krasić.

Mihajlo Laptošević, koji je bio zadužen za radionicu glume, kaže da su deca ovde mnbogo življa i da svemu pristupaju sa velikim žarom i interesovanjem.

“Ta energija koju ova deca imaju, ako je usmerimo negde, oni mogu mnogo više da daju nego deca sa bilo kog drugog prostora. To svake godine primetim i svake godine to i govorim”, kaže Laptošević.

Oko 29 polaznika, koji su pohažali sve radionice Škole filmske magije, dobili su sertuifikate.

Pokrovitelj i ove osme po redu Škole filmske magije je Ministarstvo kulture RS i Kancelarija za KiM.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMGračanicaŠkola filmske magije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva