:

:

TV Most

clock

Jun 01, 2023   12:44

0

218

U Južnoj Mitrovici oko stotinu okupljenih Albanaca uprkos upozorenjima policije i ministra da je poziv na protest lažan

U Južnom delu Mitrovice u blizini glavnog Ibarskog mosta u 12 sati počeo je miran protest Albanaca, jedne grupe uglavnom veoma mladih ljudi. Okupilo se je oko stotinu njih i nose zastave Albanije i UČK, kako prenosi reporter Radija Kosovska Mitrovica.

Protest obezbeđuje Kosovska policija a primetne su i patrole EULEX a i italijanskog KFOR a. Protest prate brojne novinarske ekipe, kako albanskih takoi srpskih redakcija.

Foto: TV Most

Podsećamo da je Kosovska policija i minoistar unutrašnjih poslova Dzeljalj svećlja upozorio ranije građane da se ne odazivaju pozivu sa društvenih mreža koji podstiču „nepotrebna okupljanja“.

Svećlja je naglasio da, prema procenama kosovskih bezbednosnih institucija, poziv šire nepoznate osobe i „sumnjivi profili“ na društvenim mrežama.

Foto: TV Most

U sličnom tonu prethodno se oglasila i Kosovska policija koja je takođe pozvala građane da ovakve pozive ignorišu, navodeći da stižu” od raznih pojedinaca i profila u kojima se pozivaju albanski građani da učestvuju u navodnom masovnom protestu danas u 12 časova u Južnoj Mitrovici navodno sa namerom za marširanje na sever zemlje“, poručili su iz KP.

Izvor: Radio Mitrovica sever; Foto: TV Most

KiMJužna MitrovicaMarš na Sever
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva