:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Novembar 09, 2023   17:50

0

196

U KBC Kosovska Mitrovica stigao prvi kamion sa lekovima iz centralne Srbije

Prvi kamion sa lekovima i medicinskim materijalom, koji je pre nedelju dana poslat iz centralne Srbije na KiM,  pristigao je danas  u Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica. 

 

Na KiM su pre nekoliko dana stigla tri šlepera infuzionih rastvora i lekova neophodnih za KBC Kosovska Mitrovica i druge ustanove na Kosovu i Metohiji koje funkcionišu u zdravstvenom sistemu Ministarstva zdravlja Srbije, i to je prva pošiljka posle dve godine i tri meseca, nakon velike diplomatske aktivnosti Beograda da se prevaziđu administrativne prepreke koje je nametnula Priština. 

Foto: TV Most

Načelnica bolničke apoteke u KBC Kosovska Mitrovica, specijalista farmacije, magistar Dragana Pajović, rekla je da je u U 17 časova u KBC Kosovska Mitrovica stigao  prvi šleper sa infuzionim rastvorima namenjenim za lečenje pacijenata.  

"Očekujemo da u roku od sat vremena stigne i drugi šleper u kom se nalaze neophodni lekovi, antibiotici, anestetici, analgetici i ostali lekovi koji su nama preko potrebni za lečenje pacijenata“, izjavila je Pajović.

Šleperi sa medikamentima su prvobitno poslati na Carinski terminal u Prištini, da bi danas, tokom popodneva pristigli u KBC Kosovska Mitrovica.

Izvor: TV Most

KBC Kosovska MitrovicalekoviDragana Pajović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva