:

:

TV Most

clock

Januar 20, 2023   16:12

0

127

U Leposaviću 116 mladih potpisalo ugovore za program "Moja prva plata"

U okviru programa Vlade Republike Srbije "Moja prva plata" koju sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje na teritoriji opštine Leposavić ugovorom je angažovano 116 mladi do 30 godina, od toga 93 u javnom i 23 u privatnom sektoru.

Direktor filijale Nacionalna služba za zapošljavanje u Kosovskoj Mitrovici Miloš Milosavljević je istakao da se nada da će lmladi ovim programom steći dovoljno znanja, veština i radnog iskustva

"Zaposleni sa srednjom stručnom spremom će dobijati po 25.000 dinara, sa visokom stručnom spremom 30.000 dinara. Program traje devet meseci i nadamo se da će lica koja su angažovana ovim programom steći dovoljno znanja, veština i radnog iskustva koje će im pomoći u daljem radnom angažovanju i da će poslodavci sa područja opštine Leposavić deo tih lica zadržati u radnom odnosu", istakao je Milosavljević.

Jedna od zaposlenih u ovom programu Lidija Radomirović rekla je da će joj ova prilika puno značiti.

"Mogu da se osposobim za neke nove veštine. Pored onog što sam učila u školi da mogu da naučim nešto novo i da upoznam ljude. Finansijska pomoć koju nam je opština pružila za nas mlade ljude puno znači, kako bi se afirmisani u raznim oblastima rada i da napredujem. Očekujem da ću u budućnosti biti aktivna na tržištu rada i da ću moći da se zaposlim i napredujem u svojoj struci ", istakla je Radomirović.

Član Privremenog organa Opštine Leposavić Nataša Nastić zahvalila je svima koji su učesnici ovog programa i koji su proteklih godina izlazili u susret opštini Leposavić.

"Danas je u opštini potpisalo 33 lica ugovore "Moja prva plata" od ukupno 116 lica koja su na ovom programu u javnom i privatnom sektoru. Zahvaljujem se Nacionalnoj službi za zapošljavanje i Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja koja nam izlaze u susret već nekoliko godina u okviru ovog programa, ali i u okviru javnog poziva za stručno osposobljavanje lokalnog akcionog plana za zapošljavanje gde je opština sufinansijer", dodala je Nastić.

Ugovore su uručili, direktorka Pokrajinske službe za zapošljavanje za KiM Verica Ćeranić, Miloš Milosavljević Direktor Filijale Kosovska Mitrovica i Nataša Nastić, član Privremenog organa opštine Leposavić.

Izvor: Kosovo online; Foto: Kosovo online

KiMLeposavićMoja prva plata
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva