:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Mart 24, 2024   13:23

0

114

U Leposaviću obeleženo 25 godina od NATO agresije

Danas je u Leposaviću kod spomenika nastradalim herojima obeleženo 25 godina od početka NATO bombardovanja. Nakon opela ovdašnjeg sveštenstva, na spomen obeležje vence su položili članovi porodica, ratni vojni veterani, predstavnici opštinskog veća i predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić.

Jerej Milutin Popadić podsetio je prisutne šta je zapravo njihova dužnost i dodao da ćemo se sa verom u Hrista ponovo sresti sa stradalima.

"To je sveta dužnost nas hrišćana da pamtimo i oni decu našu nastradalu, malu Bojanu od godinu dana  i malog Marka od dve godine i Milicu Rakić od tri godine i sve tako redom. Svu našu decu, braću i sestre nevino postradali sa čvrstom verom i nadom u vaskrslog Hrista da ćemo se jednoga dana svi zajedno sresti u carstvu nebeskom, gledati lice u lice, oči u oči, do tada sećatemo ih se na svetim liturgijama, pominjati ih sa čvrstim verom da ćemo ih opet gledati. Molimo se braćo i sestre, svi da im bog podari carstvo nebesko i da se ono što se desilo našem srpskom napaćenom narodu više nikada nikome ne desi. Bog dušu d ai prosti i podari carstvo nebesko", kazao je Popadić.

Gojko Milivojević obratio se ispred Udruženja ratnika potomaka od 1912. do 1920.godine, rekavši da se istorija ponavlja.

" Rekao bih samo jedno da se istorija ponavlja. Prošlo je 25 godina od NATO bombardovanja, danas smo se okupili da tim mladim ljudima koji su izgubili život u ratu odamo počast, da se još jednom setimo na njih, a samim tim sećanjem mi smo bliži njima samim usnulim", rekao je Milovanović.

Predsednik Privremenog organa Zoran Todić kazao je da i nakon 25 godina posao koji je tada NATO Alijansa započela očigledno nije završen i dodao da je naša dužnost da nikada ne zaboravimo.

" Imamo institucionalno nasilje  vlasti iz Prištine koji svakog dana vrše pogrom i progon nad svemu onome što je srpsko išto nosi srpsko ime. Naša je dužnost i obaveza da 24.mart koji se desio 1999.godine nikad ane zaboravimo i d zapamtimo, da se sećamo naših stradalih heroja koji su braneći svoju otadžbinu dali život u tim ratnim dešavanjima.Na nama je danas da budemo pre svega mudri, jedinstveni i da verujemo da će doći neko bolje vreme, tako da mi ostajemo da se borimo za pravo na život, da očuvamo svoja ognjišta, da radimo na očuvanje mira i da se nikada nikome ne dogode dešavanja koja smo mi kao narod preživeli 99' godine ", kazao je Todić.

Kod spomen obeležja za 24-oro nastradalih u Leposaviću i ove godine mladi su razvili transparent "Sećanje na žrtve NATO agresije", venci su u isto vreme  položeni i u mesnim zajednicama Lešak i Sočanica.

Izvor: TV Most ; Foto: TV Most

LeposavićNATO bombardovanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva