:

:

TV Most

clock

April 03, 2019   13:11

0

252

U Rimu predstavljanje rada naše Komisije o posledicama bombardovanja

Darko Laketić, predsednik Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja 1999. godine po zdravlje građana Srbije i uticaj na životnu sredinu, koju je osnovala Skupština Srbije, učestvovaće u četvrtak u Rimu na konferenciji pod nazivom "Uranijum: godinu dana od IV komisije, sadašnjost i budućnost".

Laketić će, na poziv organizatora, italijanskog udruženja "Žrtve osiromašenog uranijuma" i Vojne opservatorije, kao specijalni gost predstaviti dosadašnji rad naše komisije, s posebnim osvrtom na posledice koje je ostavila upotreba projektila sa osiromašenim uranijumom.

Organizatori su najavili učešće i ministarki odbrane i zdravlja Republike Italije, Elizabete Trente i Đulije Grilo, kao i predsednika IV komisije parlamenta Italije Đanpjera Skanua.

Na naučnom skupu posvećenom stradalim italijanskim vojnicima koji su boravili u misijama na terenima bombardovanim NATO projektilima sa osiromašenim uranijumom, govoriće i advokat i jedan od osnivača Vojne opservatorije Anđelo Fjore Tartalja, kao i Domeniko Leđero, takođe jedan od osnivača Vojne opservatorije u Odelenju italijanske odbrane, koji je Srbiji ponudio pomoć i svu dokumentaciju na osnovu koje su italijanski vojnici, koji su posle učešća u misiji na KiM oboleli od karcinoma, dobili sporove i odštetu.

Izvor: Novosti

Laketićposledice NATO bombardovanja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva