:

:

TV Most

clock

Januar 17, 2024   7:58

0

126

U Severnoj Mitrovici i Leposaviću počinje potpisivanje peticije za smenu gradonačelnika 

Prikupljanje potpisa za smenu gradonačelnika Leposavića počeće danas, izjavio je član inicijativne grupe iz te opštine Veselin Radović. Sanja Krtinić, predstavnik inicijative za opoziv gradonačelnika Severne Mitrovice izjavila je da su konačno su dobijena sva potrebna dokumenta,  tako da i u ovoj opštini počinje prikupljanje potpisa za opoziv gradonačelnika.

On je objasnio da je u ponedeljak dobijeno ovlašćenje da se za prikupljanje potpisa koristi prostor ispred zgrade Opštine Leposavić.

"Počećemo prikupljanje potpisa za smenu nelegalnih i nelegitimnih vlasti koje se nalaze u opštini Leposavić. Krajnje je vreme da se zaustave akcije koje sprovode protiv srpskog naroda", rekao je Radović za T a n j u g u utorak.

On je poručio da očekuje veliki odziv građana.

Konačno su dobijena sva potrebna dokumenta,  tako da počinje prikupljanje potpisa za opoziv gradonačelnika opštine Severna Mitrovica, izjavila je u ime  inicijativne grupe za opoziv gradonačelnika ove opštine Sanja Krtinić.

Kako je navela, potpisi će se prikupljati u hali sportova od 9 časova. Ona je pozvala  sve građane da sutra dođu i podrže inicijativu za smenu  gradonačelnika koji nema legitimitet da vodi opštinu i koji je, kako je istakla, ,,svo ovo vreme donosio odlike protivne interesu našeg naroda i svih građana ovog grada".

Krtinić je navela da očekujm veliki odziv građana jer Srbi iz severnog dela Mitrovice ne slažu  ,,da se na ovakav način vodi grad i izazivaju tenzije".

Rok za prikupljanje potpisa ističe 22. januara, a ukoliko Inicijativna grupa ne uspe da ih prikupi do tog datuma, imaju pravo da zatraže dodatnih 15 dana od kosovskog Ministarstva administracije lokalne samouprave.

Izvor: T a n j u g, TV Most; Foto: Pravda.rs

KiMLeposavićsmena gradonačelnikapeticija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva