:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Septembar 10, 2019   12:55

0

287

U toku je drugi upisni rok na fakultetima PU

Na fakultetima Prištinskog univerziteta u toku je drugi upisni rok koji traje do 13 septembra. Ove godine  na ovom univerzitetu  upisalo se više studenata nego prošle, a veliki broj ih  je iz centralne Srbije.

Studenti koji nisu uspeli da upišu željeni fakultet u junskom upisnom roku, zadovoljni su što su se sada upisali na nekom, na kojem ima još slobodnih mesta, a koji je bio njihov drugi izbor. 

“Odlučila sam se za Srpski jezik i književnost, pošto me je to uvek zanimalo, to je bio moj drugi izbor. Prvo sam probala da upišem medicinu, ali rezultati nisu bili dobri, tako da sam sad upisala Srpski jezik i književnost”, rekla je za TV Most  studentkinja Tamara Đurić.

U ovom upisnom roku veliko interesovanje je za Filozofski fakultet.
“Upisni rok još uvek traje, trebalo bi da bude upisano oko 160 studenata. Kao i nekoliko godina unazad, najveće interesovanje je za studijski program Psihologija, Engleski jezik i književnost, kao i za Pedagogiju, Istoriju itd. Interesovanja prate tu tradiciju već nekoliko godina unazad”, kaže Dragana Stanojević,  prodekan za master i doktorske studije Filozofskog fakulteta.

Studenti koji su položili prijemni ispit mogu se upisati na fakultete do kraja ove sedmice. Ohrabruje činjenica da je ove godine na Prištinskom univerzitetu više brucoša nego prethodne.

Izvor: TV Most

drugi upisni rokPrištinski univerzitet
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva