:

:

TV Most

clock

Februar 20, 2022   20:54

0

115

Učenici škole „Stevan Mokranjac“ osvojili dve druge nagrade na festivalu „Slavenski“

Učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Gračanica sa sedištem u Lapljem Selu osvojili su dva vredna priznanja na Međunarodnom takmičenju pijanista „Slavenski“ koje je održano u Beogradu.

Učenici Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ Danijel Eminović i Dijana Škrijelji u klasi profesora Nemanje Đorđevića i Bojana Ničića osvojili su dve druge nagrade. 

Eminović i Škrijelji su izvodili kompozicije Nikolaja Rimskog Кorsakova i Frederika Šopena. 

Učenika Danijela Eminovića, kako je kazao profesor muzike Nemanja Đorđević, delio je samo jedan poen od prvog mesta.

„Nastavljamo da se marljivo pripremamo za nova takmičenja od kojih će jedno biti i Republički festival muzičkih i baletskih škola Srbije. Potrudićemo se da na najbolji mogući način predstavimo našu Gračanicu i budemo njeni ambasadori“, rekao je Đorđević.

Na uspeh učenika ponosan je i direktor škole Andrija Jović koji je kazao da će uspeh biti samo podstrek da nastave napred.

„Pripremamo se za naredna takmičenja koja će se održavati u Aleksincu, Beogradu, Novom Sadu kao i za centralnu manifestaciju Festival muzičkih i baletskih škola Srbije koji se ove godine održava u Nišu“, poručio je Jović.

Ovo nisu prve nagrade za učenike ove škole. Oni su osvojili dve prve nagrade na Međunardnom takmičenju pijanista prošle godine u Smederevskoj Palanci. 

Izvor: Kosovo online

KiMMuzička škola „Stevan Mokranjac“Međunarodno takmičenje pijanista "Slavenski"
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva