:

:

TV Most

clock

Decembar 13, 2019   15:01

0

191

Udruženje elektronskih medija osudilo blokadu RTS-a

Udruženje elektronskih medija  COMNET najoštrije je osudilo blokadu RTS-a koju nezakonito sprovodi deo opozicionih stranaka. 

"Ovaj nezapamćen pritisak na medije i slobodu govora nedopustiv je, pre svega, jer je reč o kršenju Zakona o javnom servisu, koji RTS-u garantuje nezavisnost u uređivanju i sprovođenju uređivačke politike", navodi se u saopštenju Udruženja.

Udruženje podseća da je "pravo na slobodu govora i izražavanja garantovano  Ustavom Republike Srbije, pa ovakav vid protesta predstavlja udar i na najviši pravni akt zemlje".

Solidarišući se sa kolegama, COMNET pruža nedvosmislenu podršku svim zaposlenima na RTS-u i poziva ih da ne podležu pritiscima, već da nastave da rade svoj posao časno i profesionalno, kao do sada u skladu sa principima novinarske profesije.

"Pozivi zaposlenima u javnom servisu da se stave u službu bilo koje stranke narušavaju demokratske principe i pokazuju nedopustive težnje dela opozicionih političara da utiču na nezavisno izveštavanje novinara", zaključuje se u saopštenju COMNET-a. 

Izvor: TV Most

ComNetblokadaRTSosuda
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva