:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Mart 09, 2019   19:33

0

236

Ugljanin sa Albancima, pa na protestu u Pazaru

U Novom Pazaru večeras je prvi put održan protest "1 od 5 miliona", na kojima je bio i lider Bošnjackog nacionalnog veća i SDA Sulejman Ugljanin, koji se inače zalaže za autonomiju Sandžaka.

U koloni "1 od 5 miliona" bio je i istaknut transparent "Autonomija Sandžaka".

Ranije danas Ugljanin je u Novom Pazaru razgovarao sa "delegacijom iz Prištine", kako je saopštio, i rekao da je Bošnjacima potrebno da jačaju prijateljske veze sa njima bliskim narodima, "kao što su Albanci i Kosovari".

„Svi manjinski narodi imaju svoju maticnu državu, osim Bošnjaka koji većinom žive u Sandžaku. Upravo iz tog razloga je nama potrebno da jacamo prijateljske veze sa nama bliskim narodima kao što su Albanci i Kosovari, kako bi rešili pitanje statusa Sandžaka i statusa Bošnjaka na ovim prostorima", rekao je Ugljanin, navodi se na sajtu BNV.

Prištinsku delegaciju činili su Redžep Hoti, koordinator za sport i kulturu, Emilija Redžepi bošnjacka narodna poslanica u Prištini, kao i Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac.

Hoti je tom prilikom rekao da je prioritet rešavanje statusa Sandžaka, bez kojeg, kako kaže, nema prosperiteta na zapadnom Balkanu.

Izvor: Танјуг

UgljaninSandžakNovi Pazar1 od pet miliona
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva